Seadi, kako napreduje sve do sad sa PSR1500?
Sto se tice tvog instrumenta (PSR1500, nema potrebe da uopste sumnjas da li je to dobar instrument ili nije. PSR1500 spada sigurno u kategoriju vrhunskih aranzera (otpilike zadnja cetvrtina)! Nema sampler, to mu je jedina mana, ali pored ovolikih solo klavijatura/workstationa (DX11, V50, Triton Le....Triton Extreme, Motif ES ili Kurzweil neuzimam u obzir iz razloga sto je Saedi izjavio da je 'pocetnik'), to ti i ne predstavlja neki veliki problem.
Ostali zahvalni aranzeri (sa semplerom) i za koje ces naci mnogo robe (boja, terci, semplova, ritmova) su naravno PSR9000 i Pa80.
Sto se tice midi-fajla "Odkad sam se rodio", ja se jos nisam susreo sa fajlom da valja. Naprimjer, na pocetku pjesme se svira melodija (nakon intro-improvizacije) gdje se pocinje iz Hmol-a, zatim bas svira Gdur - Adur ( i ulazi opet u Hmol naravno). Nijedan midi-fajl nema ovo fol. Inace nesviram na midi-fajlove nego na ritmove, medjutim nijedan ritam jos nisam nasao gdje ova dionica dobro preradjena (jos uopste ne govorim o folovima s bubnjem). Ukratko: sto se tice ove pjesme, ja jos nisam uspjeo naci dobar midi fajl, a pogotov ritam.
Ako neko slucajno posjeduje dobar midi-fajl ili pogotov ritam koji je optimizovan za ovu pjesmu, molim da ga ubaci u download. Sa 'obicnim' ritmovima (bez navedenih caka na basu i bubnju) i nije neko zadvoljstvo svirati ovu pjesmu.
Pozdrav svima!
|