Videti jedan post
Star 25.05.2006, 02:46   #7
delija_momak
Drugar foruma

Registrovan/a dana: 12.05.2005
Downloads: 10
Uploads: 0
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 0 puta u 0 Postova
delija_momak befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Seadi, kako napreduje sve do sad sa PSR1500?

Sto se tice tvog instrumenta (PSR1500, nema potrebe da uopste sumnjas da li je to dobar instrument ili nije. PSR1500 spada sigurno u kategoriju vrhunskih aranzera (otpilike zadnja cetvrtina)! Nema sampler, to mu je jedina mana, ali pored ovolikih solo klavijatura/workstationa (DX11, V50, Triton Le....Triton Extreme, Motif ES ili Kurzweil neuzimam u obzir iz razloga sto je Saedi izjavio da je 'pocetnik'), to ti i ne predstavlja neki veliki problem.

Ostali zahvalni aranzeri (sa semplerom) i za koje ces naci mnogo robe (boja, terci, semplova, ritmova) su naravno PSR9000 i Pa80.

Sto se tice midi-fajla "Odkad sam se rodio", ja se jos nisam susreo sa fajlom da valja. Naprimjer, na pocetku pjesme se svira melodija (nakon intro-improvizacije) gdje se pocinje iz Hmol-a, zatim bas svira Gdur - Adur ( i ulazi opet u Hmol naravno). Nijedan midi-fajl nema ovo fol. Inace nesviram na midi-fajlove nego na ritmove, medjutim nijedan ritam jos nisam nasao gdje ova dionica dobro preradjena (jos uopste ne govorim o folovima s bubnjem). Ukratko: sto se tice ove pjesme, ja jos nisam uspjeo naci dobar midi fajl, a pogotov ritam.

Ako neko slucajno posjeduje dobar midi-fajl ili pogotov ritam koji je optimizovan za ovu pjesmu, molim da ga ubaci u download. Sa 'obicnim' ritmovima (bez navedenih caka na basu i bubnju) i nije neko zadvoljstvo svirati ovu pjesmu.

Pozdrav svima!
delija_momak je offline   Reply With Quote

Loading...