Videti jedan post
Star 11.06.2006, 00:36   #4
marco
Odomaćeni član

marco's Avatar

Registrovan/a dana: 29.02.2004
Mjesto: Beograd / Србија
Godina: 40
Downloads: 1735
Uploads: 10
Rekao HVALA: 3
Zahvalili mu 17 puta u 14 Postova
Instrumenti: Yamaha psr 9000
Interesi: muzika i zenske
marco befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
marco pošalji poruku preko ICQ messengera marco pošalji poruku preko MSN messengera marco pošalji poruku preko Skype™ messengera
Standard

Ma tu ti je samo u pitanju trziste. Neka stvar u 3 zemlje ima razlicitu cenu. Naprimer TV u Srbiji kosta 300 e , u Nemackoj isti takav 500, a u nekoj jos razvijenijoj zemlji 700. Razlika je u nabavnoj ceni, jer nije u proizvodnji ista cena za sve zemlje, zbog razlicite kupovne moci. Taj prodavac je verovatno kupio klavijaturu u Turskoj kao sto si rekao, pa je doneo u Austriju, a drugi kupuju od Korga uz cene koje su predvidjene za Austrijsko trziste. Logicno je da onda onaj prvi ima racunicu da je proda jeftinije, jer je povoljnije i dobio.
Koliko je meni poznato, klavijature, kola i mobilni se jos ne falsifikuju, tako da te ne plasi to da korg moze da kaze da takva klavijatura nije napravljena. Cak i da je napravljena u Albaniji, oni ce je imati u evidenciji. Jedino ako je prodavac skidao nalepnicu sa brojem, pa lepio na neku drugu klavijaturu da bi je "provukao" kroz papire, sto ne verujem da iko radi. A i ako je radjeno, ili ako nalepnica nije original,mislim da ces to odmah primetiti golim okom. A valjda ce ti i taj kao prodavac dati neku garanciju.
Da sam ja na tvom mestu, ne bih se nikako dvoumio da ustedim 500 E, a da dobijem vise nego da sam ih dao.
marco je offline   Reply With Quote