Citat:
Originalno postovano od miromiro
Cevap,
Izvini ljudino ali moram svima da vama kazem koji misle da se nemogu ucitati boje sa dx21 u dx7 laz. Moze i te kako. Sve zavisi kao sto cevap napomenu od "operatora" i dali postoji podrska setup´a dx21 boje u dx7´ci. Ja se ovim stvarima bavim godinama i znam sta pricam. Postoje cak i eksterni konvertori koji se mogu upotrebiti.
Kao sto rekoh moze ali naravno i da ima granice sta moze a sta nemoze. Dosada mogu reci da sam uspeo prebaciti 80% narodnjackih boja na dx7. Jednu boju oko koje sam se borio danima je bas sto ga mi cigani upotrebljavamo. Nikako i nikako nisam uspeo da ga dobijem da zvuci onako kako zvuci na dx21 i dx11.
Pozdrav svima na forumu.
Cevap dugujes mi PA1X PRO :wink:
|
Kada se pricha o prebacivanju boja, misli se na:
Uzmesh boju od DX11 ili DX21, boja je na PC. Spojish svoju DX7 midi kablom na PC i prebacish. TO NECE ICI. A ne moze ni DX7 boju tako na DX11 ili na DX21. Ko tvrdi drugachije - LAZE.
Jedino je moguce: otvoriti boju od DX21/DX11 u nekom editoru, npr. Midi Quest, ochitati joj sve parametre, te nakon toga praviti novu boju za DX7, gdje ce se ovi parametri upisati i imate "istu" boju ali za DX7. E sad, postoje boje koje se "ne mogu" prepisati, bash zbog tih razlichitih operatora i efekata koje jedan sint ima a drugi nema te zbog toga i zvuche razlichito.