Videti jedan post
Star 05.10.2008, 15:54   #5
bandza
Vredan član društva

bandza's Avatar

Registrovan/a dana: 08.12.2007
Mjesto: Valjevo
Godina: 43
Downloads: 1192
Uploads: 1
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 4 puta u 4 Postova
Instrumenti: Fantom G6
Interesi: Muzika,Studio
bandza befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
bandza pošalji poruku preko MSN messengera bandza pošalji poruku preko Skype™ messengera
Standard eh

Mislim da je sustina da G bolje radi e sad kako za koga i u kojoj meri.Nisu samo nove boje one koje tu igraju ulogu ima tu od svega po malo i efekti i converter.Ja sam par semplova sto sam koristio na korgu ponovo preradio nastimovao drugacije rasporedio jos bolje loop-ovao ,isekao ih na startu da jos brze izlaze i svasto jos, tako da meni sad ti isti semplovi neuporedivo bolje rade.A to sve zahvaljujuci ovako dobroj klavijaturi jer sve sto mi treba radim u njoj i nemoram vise da setam sempl iz kompa u klavijaturu i opet tako u obratnom smeru i sto puta tamo ovamo ,dok recimo ne nastelujem sve sto treba da sempl radi dobro.To je jedan veliki razlog sto meni mnogo bolje rade semplovi nego na PA1X i PA80.Da ih vratim sad u te dve klavijature isto bi dobro radilo.Jos jedna stvar a znam da je to i na X-u isto tako-Semplovi toliko cisto i ostro izlaze da se cuje sum koji je neko ubacio zajedno sa semplom snimajuci isti.Recimo sum na Bass-u nisam imao u Pa1x a sad imam sto znaci da je jako jasno sve.Znaci da na klavijaturi postoje frekvencije koje ona moze da izbaci napolje za razliku od drugih klavijatura koje sam imao priliku da probam.E sto se toga tice to je imao i X ali mislim da je to ovde jos poboljsano jer je CONVERTER bolji.Bar po onome sto sam procitao G ima kako kazu englezi mozda cu omasiti koje slovo "PRESENCE" to je ta ostrina koja joj daje dzadzu to su inace najvislje frekvencije u zvucnom spektru,e to recimo odradjuje converter jer koliko je on skup i dobar toliko je i sam zvuk odredjene masine dobar ,i tu veliku ulogu igra koliko je BIT-na neka sprava i na koliko khz radi .Recimo moja Nokia 5310 je muzicki telefon i ima manu te nema te visoke frekvencije uopste ,sto mu daje malu mekocu u zvuku.Ali posto za mene G radi jako mekano njemu ni mekoca ni ostrina ne fali.Ja sam za Korga uvek morao da po kanalu dajem visoke i to obicno nisu bili oni koji su mi falili tako da sam morao na centralnom eq-mixete da dodajem one od 16k znaci one skroz desno a to vec nije to.I jos jedna stvar Rolandinjos probaj malo vise da zaviris u G i u njegov potencijal,njegove boje.Nadji recimo najbolji klavir na G (za mene je to Brite NY-Grand)i najbolji klavir na X pa malo uporedi.Isto tako uradi sa ostalim bojama Strings,Bass itd .I uzmi jednu stvar u obzir a to je da su klavijature sa ovako malo rom memorije dostigle vrhunac zvuka tj savrsenstvo.Ako govorimo o ovakvom tipu klavijatura zvuk od modela do modela nece i ne moze biti drasticno bolji i drugaciji,stvar je u nijansama a one nekad cine jako veliku razliku u celokupnoj zvucnoj slici. Sacekajmo svi da vidimo taj ARX da li ce izbaciti kakvo pametno prosirenje.Jer ako ga izbace to ce biti mrak,misliom na neko POP prosirenje koje ce imati razne boje.Za ova dva ARX-a sam cuo da ubijaju i da tu nema dalje.
Pitanje za Rolandinjosa: Jel ima razlike u dirkama makar i najmanje ili su iste ?

Promijenjeno od bandza (05.10.2008 u 15:58 sati)
bandza je offline   Reply With Quote