Videti jedan post
Star 04.07.2006, 17:27   #9
tranzit
Banovan!

Registrovan/a dana: 25.03.2006
Mjesto: tamo daleko
Downloads: 46
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 1.122 puta u 936 Postova
Instrumenti: sve sto daje bilo kakav ton od sebe
Interesi: nezainteresovan sam
tranzit ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Citat:
Originalno postovano od Nedim
Otkud on znanja o muzici? Jesi ti lud brale? Da on nesto zna ne bi to pisao.
Gde su njegovi ARGUMENTI i DEBATE? Reko sam, 70% toga sto sam pisao on jos nije cuo u zivotu, to je za njega TV U BOJAMA. Al hajd pusti budalu idemo mi dalje.
Kad je vec TV onda nije u BOJAMA vec u boji. A da nisi ti ipak malo prenaglio sa tim svojim ocjenama o mom znanju i onome sta sam do sad cuo i da li je to bas 70% ili mozda ipak malo vise. U tvom slucaju je 70% ni od cega, opet nista. Nisam bas imao namjeru da vodim debatu i da sabiram argumente ali eto bas kad si navalio neka ti bude. Uzgred, ponovo vrijedjas a stvarno nema potrebe za tim.

Citat:
GM se sastoji od 127 PROGRAMS ili BOJE i 1 GM DRUM KIT
Pogresno, General Midi standard se sastoji od 128 melody programa i najmanje jednog drum seta i prvi put se pojavljuje 1983 godine u kooperaciji Sequential Circuits & Roland. Najmanja konfiguracija koju mora da ispunjava jedan GM1 instrument je: 24 voice polifonija, 16 x multitimbral, 10 midi kanal rezervisan za drums & percussion, takozvanu GM1 Instrument Patch mapu cini 128 melody instrumenata i najmanje jedan drum set koji sadrzi opet, najmanje 47 udaraljki koje su organizovane po GM1 percussion key mapi. Pored ovoga u ovom standardu se moraju podrzavati midi kontroleri kao i sve ostale general midi level 1 system messages.

Citat:
PERKUSIJE idu na KANAL 11, BASS ide na KANAL 9 i td
Pogresno, to nigdje u specifikacijama za GM standard ne stoji i sasvim je svejedno na kom midi kanalu ce biti perkusije ili bas.

Citat:
XG je YAMAHINO ime za GM
Pogresno, to nije nikakvo Yamahino ime za GM vec Yamahin standard.

Citat:
Dalje, HOST PROGRAM je program u compu koji sluzi kao VODIC sve te konekcije gde se virtualno sve povezeuje i sredjuje u ovom slucaju moze biti programi kao PRO TOOLS, CUBASE SX, DIGITAL PERFORMER, LOGIC, SONAR i ostali a isto i programi kao VST HOST ili MEGA FORTE
Pogresno, ne postoji program koji se zove VST HOST, to je samo oznaka za porodicu programa koji podrzavaju VST standard i okruzenje. Ne postoji program koji se zove MEGA FORTE ali postoji VST Host program po imenu Brainspawn Forte.

Citat:
naravno da ja favor MAC posto ga ja koristim a i 90% FILMSKE i MUZICKE industrije
Zasto bi MAC bio favorit samo zato sto ga ti koristis ? Odakle ti podatak da 90% muzicke industrije koristi MAC ? Netacno, potpuno netacno. Bill Gatesu radi tih tvojih preostalih 10% se ne bi isplatilo da uopste implementira podrsku za audio u windowsu, Steinberg i Cakewalk bi u roku od dva dana bankrotirali a da ne pricam o proizvodjacima audio karti i pratece opreme.

Citat:
Cuo sam da KONTAKT na PCju ima nekih problema o vezi PC Informacija ili PROGRAM CHANGE sto nije slucaj na MACu
Pogresno, Kontakt nema nikakvih problema na jednom ni na drugom sistemu on samo uzasno sporo mijenja programe pa bi program change iz varijacije 1 mozda stigao na varijaciju 3 a mozda i na kraj pjesme. Toliko drasticno to nije ali kada se radi sa Kontakt instrumentima sa vecim sample kontigentom ovo je velika smetnja za sviranje uzivo.

Citat:
VST SYNTHS: Ipak najbolji i najvise bi preporucio HYPERSONIC2
Hypersonic 2 nije nikada bio VST synth vec VST workstation na bazi samplova.

Citat:
KAKO TO SVE RADI:
Lako, uzmes sve to sastavis, konektiras pritisnes start i naravno sviras.
Da se o tome prica treba da se ulazi u detalje u SPECIFICNIH MASINA koje mnogo njih i ne poznajem
Zasto uopste onda pises o temi koju ne poznajes. To je sve mnogo komplikovanije nego sto mozes i zamisliti i ne moze se ni jedan promil svega toga opisati u takvom jednom postu koji si ti tako ambiciozno zapoceo. O tome se pisu citave studije a ti bi to da strpas u jedan post. Ni najosnovnije cinjenice nisi iznio kako treba.

Citat:
U sami DAW ili SEQUENCER nazovite ga kako god hocete trebate imati otvoreno toliko traka koliko je i korisceno na samom stylu koji koristite, ne manje al moze vise, onaj ostatak ne smeta
Sequencer ce vrlo malo pomoci u svemu tome. Za to postoje specijalni host programi.

Citat:
kao sto je u slucaju sa KONTAKTom gde se u jednu banku u samom SAMPLERU moze otvorit 3-4 instrumenata, pa da svaki instrument ima svoju boju, jedan moze biti DRUMS, drugi BASS, treci PERC i cetvrti neka GITARA
Ni Kontakt nece biti od velike koristi, spor kao puz a "ritam vozi, vozi" a sto se tice instrument banka u njemu, on moze mnoooogo vise od 3 do 4 instrumenta. Citavih 128.

Citat:
Kad se sve to sredi onda samo preostaje da se KLIKNE START na sintu i da se svira.
Al ipak to nije to
A kada je to, to ? Sta treba jos. Reci cu ti, treba puno, puno i znanja, iskustva ali i pedagoske osnove da bi se to sve kako treba objasnilo ljudima.
tranzit je offline