Citat:
Originalno postovano od Nedim
Otkud on znanja o muzici? Jesi ti lud brale? Da on nesto zna ne bi to pisao.
Gde su njegovi ARGUMENTI i DEBATE? Reko sam, 70% toga sto sam pisao on jos nije cuo u zivotu, to je za njega TV U BOJAMA. Al hajd pusti budalu idemo mi dalje.
|
Kad je vec TV onda nije u BOJAMA vec u boji. A da nisi ti ipak malo prenaglio sa tim svojim ocjenama o mom znanju i onome sta sam do sad cuo i da li je to bas 70% ili mozda ipak malo vise. U tvom slucaju je 70% ni od cega, opet nista. Nisam bas imao namjeru da vodim debatu i da sabiram argumente ali eto bas kad si navalio neka ti bude. Uzgred, ponovo vrijedjas a stvarno nema potrebe za tim.
Citat:
GM se sastoji od 127 PROGRAMS ili BOJE i 1 GM DRUM KIT
|
Pogresno, General Midi standard se sastoji od 128 melody programa i najmanje jednog drum seta i prvi put se pojavljuje 1983 godine u kooperaciji Sequential Circuits & Roland. Najmanja konfiguracija koju mora da ispunjava jedan GM1 instrument je: 24 voice polifonija, 16 x multitimbral, 10 midi kanal rezervisan za drums & percussion, takozvanu GM1 Instrument Patch mapu cini 128 melody instrumenata i najmanje jedan drum set koji sadrzi opet, najmanje 47 udaraljki koje su organizovane po GM1 percussion key mapi. Pored ovoga u ovom standardu se moraju podrzavati midi kontroleri kao i sve ostale general midi level 1 system messages.
Citat:
PERKUSIJE idu na KANAL 11, BASS ide na KANAL 9 i td
|
Pogresno, to nigdje u specifikacijama za GM standard ne stoji i sasvim je svejedno na kom midi kanalu ce biti perkusije ili bas.
Citat:
XG je YAMAHINO ime za GM
|
Pogresno, to nije nikakvo Yamahino ime za GM vec Yamahin standard.
Citat:
Dalje, HOST PROGRAM je program u compu koji sluzi kao VODIC sve te konekcije gde se virtualno sve povezeuje i sredjuje u ovom slucaju moze biti programi kao PRO TOOLS, CUBASE SX, DIGITAL PERFORMER, LOGIC, SONAR i ostali a isto i programi kao VST HOST ili MEGA FORTE
|
Pogresno, ne postoji program koji se zove VST HOST, to je samo oznaka za porodicu programa koji podrzavaju VST standard i okruzenje. Ne postoji program koji se zove MEGA FORTE ali postoji VST Host program po imenu Brainspawn Forte.
Citat:
naravno da ja favor MAC posto ga ja koristim a i 90% FILMSKE i MUZICKE industrije
|
Zasto bi MAC bio favorit samo zato sto ga ti koristis ? Odakle ti podatak da 90% muzicke industrije koristi MAC ? Netacno, potpuno netacno. Bill Gatesu radi tih tvojih preostalih 10% se ne bi isplatilo da uopste implementira podrsku za audio u windowsu, Steinberg i Cakewalk bi u roku od dva dana bankrotirali a da ne pricam o proizvodjacima audio karti i pratece opreme.
Citat:
Cuo sam da KONTAKT na PCju ima nekih problema o vezi PC Informacija ili PROGRAM CHANGE sto nije slucaj na MACu
|
Pogresno, Kontakt nema nikakvih problema na jednom ni na drugom sistemu on samo uzasno sporo mijenja programe pa bi program change iz varijacije 1 mozda stigao na varijaciju 3 a mozda i na kraj pjesme. Toliko drasticno to nije ali kada se radi sa Kontakt instrumentima sa vecim sample kontigentom ovo je velika smetnja za sviranje uzivo.
Citat:
VST SYNTHS: Ipak najbolji i najvise bi preporucio HYPERSONIC2
|
Hypersonic 2 nije nikada bio VST synth vec VST workstation na bazi samplova.
Citat:
KAKO TO SVE RADI:
Lako, uzmes sve to sastavis, konektiras pritisnes start i naravno sviras.
Da se o tome prica treba da se ulazi u detalje u SPECIFICNIH MASINA koje mnogo njih i ne poznajem
|
Zasto uopste onda pises o temi koju ne poznajes. To je sve mnogo komplikovanije nego sto mozes i zamisliti i ne moze se ni jedan promil svega toga opisati u takvom jednom postu koji si ti tako ambiciozno zapoceo. O tome se pisu citave studije a ti bi to da strpas u jedan post. Ni najosnovnije cinjenice nisi iznio kako treba.
Citat:
U sami DAW ili SEQUENCER nazovite ga kako god hocete trebate imati otvoreno toliko traka koliko je i korisceno na samom stylu koji koristite, ne manje al moze vise, onaj ostatak ne smeta
|
Sequencer ce vrlo malo pomoci u svemu tome. Za to postoje specijalni host programi.
Citat:
kao sto je u slucaju sa KONTAKTom gde se u jednu banku u samom SAMPLERU moze otvorit 3-4 instrumenata, pa da svaki instrument ima svoju boju, jedan moze biti DRUMS, drugi BASS, treci PERC i cetvrti neka GITARA
|
Ni Kontakt nece biti od velike koristi, spor kao puz a "ritam vozi, vozi" a sto se tice instrument banka u njemu, on moze mnoooogo vise od 3 do 4 instrumenta. Citavih 128.
Citat:
Kad se sve to sredi onda samo preostaje da se KLIKNE START na sintu i da se svira.
Al ipak to nije to
|
A kada je to, to ? Sta treba jos. Reci cu ti, treba puno, puno i znanja, iskustva ali i pedagoske osnove da bi se to sve kako treba objasnilo ljudima.