Videti jedan post
Star 26.10.2008, 18:34   #14
svirko
Švaler Veteran

svirko's Avatar

Registrovan/a dana: 23.07.2007
Mjesto: u blizini
Godina: 57
Downloads: 614
Uploads: 26
Rekao HVALA: 21
Zahvalili mu 77 puta u 71 Postova
Instrumenti: Korg PA 500, Korg TR-61
Interesi: muzika, rad na PC
svirko befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Drugovi moji dragi,,

kako vama nije jasno ( nekima bar ) da se danas svi dijelovi proizvode made in China, Tajwan ili Singapore, a firme a-la Dynacord, Shure, i šta ja znam više koje, eventualno sklope kutije kod sebe ili u Poljskoj, Češkoj, pa čak i Rumunjskoj, Bugarskoj.
Mislim.... ovo govorim karikativno, da neko ne shvati doslovce. Ali zato mi plaćamo barem 15-20% cijene iber, zato što piše Dynacord, a dajte neko nek molim vas, rastavi svoj mikser, pa nek vidi od kuda su dijelovi.
Evo još jednom napominjem.....imam X-Audio Power mikser, 2x450W, 10 + 2 kanala, na svakom kanalu ima Canon priključak, banana LINE i INSERT, od ekvilajzera High, Midl, Bass, AUX, EFFECT, PAN itd, znači svaki kanal, ima sve to, i još plus dva stereo kanal.Mikser ima digitalni efekat sa 100 preseta, sve potrebno, dupli ekvilajzer, i naravno košta 430 Eura za gotovinu.
A kutije imam DAP Audio 450 W, sa 15'' full range. a koje koštaju oko 350 Eura.
I na kraju, mogu samo reći, da se ne sramim niti ću ikad požalit što imam tu opremu, jel u toj snazi, mogu komotno stat rame uz rame sa nekim navikanim firmama, i odradit svoj posao bez brige, bez problema.
Jedino, što kaže kolega vladimir68, mikser ima izlaz 4 Ohma, a kutije su 8 Ohma, pa bi trebao i ja kupit još jedan par, jel sad rade u biti sa nešto malo više pola snage

Pozdrav

Promijenjeno od svirko (26.10.2008 u 18:37 sati)
svirko je offline   Reply With Quote