I razumeo sam pitanje a i nisam, probacu donekle sta mogu.
Ova boja znam tacno koja je, koja isto moze dolazit i iz obicnog CASIO CZ101 al ovde vise mirise na MOSS a moze i cist TRITON.
U pitanju je ipak mnogo tih faktora: VISE EFEKATA, RAZLICITIH EFEKATA, KVALITET EFEKATA, SINTEZA, SAMPLING a i sami HYPER INTEGRATED SYNTHEZIS SYSTEM koji jest, KORG kaze da je isto i na PA80 al i nije, mozda se mnogi nece slagat al ja pricam o cinjenicama koje sam probao i testirao sam na VISOKOKVALITETNU opremu. Jer neko moze da to testira kroz neku EMU karticu al kad bi se to testiralo kroz ROSETTA800 ili DIGI DESIN I/O96 zvuci malo drugacije nego na EMU. Ima tu puno faktora i u sami nacin testiranja.
E to bi ovako zvucalo:
Koristio sam i EXTREME i STUDIO i CLASSIC, na INIT PROGRAM ili INITIALIZED sto znaci skroz bez nikake settings na njemu i na TRITONe i na PA80, pokusavao sam da uporedi iste waves jer bilo mi je jako vazno u nekim odlukama.
Da olaksam da bolje razumes primer uzeo sam jedan sample na PA80, PRIMER sami sintisajzerski sample DWGS-ORGAN4 i isti odabrao na TRITON, bilo je na nekih samplova NISTA razlike, negde je samo BILO a negde je bilo i VELIKE RAZLIKE.
Sto znaci to je jedan od tih faktora.
Drugi moze it sami PORTAMENTO i LEGATO na TRITONu koji STVARNO ima uticaj na sami glas kako zvuci i pored toga sto je samo PORTAMENTO, jer kod PA80 je sve RAPAVO.
Treci je razlog sami KVALITET EFEKATA, koji sam na isti nacin testirao, i nasao sam razlike kao primer kad bi uzeo CROSS DELAY vamo i CROSS DELAY tamo nadju se razlike, ne bas u CROSS DELAY al uzeo sam to kao reference.
Al kad bi dirnuo DYNAMIC EFECTS, SPACE EFECTS, MODULATION EFECTS , FILTER EFECTS onda nadju se puno razlike.
E cetvrti moze bit il JEST i sami SAMPLING i OUTPUTE na TRITON koje su bolje nego na PA80, testirao sam i to, ili sami SYNTHEZIS METHOD koji je koriscen jer kod PA80 moze bit jedino HI dok kod TRITONa moze bit HI, MOSS ili SAMPLING.
Ima mnogo o tome da se prica tu al to ti je u generali.
|