Videti jedan post
Star 19.11.2008, 19:49   #3
kreso
Šerif

kreso's Avatar

Registrovan/a dana: 28.04.2005
Mjesto: HR
Godina: 53
Downloads: 986
Uploads: 21
Rekao HVALA: 10
Zahvalili mu 47 puta u 41 Postova
Instrumenti: Pa600, Tr, Dallapa, Excelsior CD Ancona
Interesi: Samo muzika i uvijek muzika
kreso befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Vidim da šarate i da skrečete s teme. Kao prvo, trenutno niti jedan KORG osim Oasysa ne može u ovo odabrano društvo (G-a i Motifa). No zato KORG kupi vrhnje, jer ovu mašineriju može ganjati i na njoj raditi samo čovjek čeličnih živaca i istinski znalac.
Meni osobno je po izgledu, specifikacijama i mogučnostima Fantom G6 trenutno najbolji gažerski solo synth, no trenutno mi Motif ima puuunnoo bolje soundove . Ipak zadnji Motif koji sam čuo je zvučao wov, dok me novi G6 nije toliko oduševio, bio je mutan iako ga je slago vrhunski ton majstor. No valja čovjeku i dat vremena da ga total skocka, jer samo Bog u mjesec dana može u njemu posložit sve "kockice" kako treba. Kolege koje ga posjeduju (G6) kažu da je duplo kompliciraniji za programiranje i štimanje od Motifa, no činjenica je i ta da jako mali broj tezgaroša ima Fantoma G seriju i da se čitav našu poluprofesionalni iliti amaterski svijet muzičara kači za tog prokletog KORG-a koji je iz generacijeu generaciju sve gori u svijetu workstationa (osobito što se tiće kvaliteta izrade i same funkcionalnosti). A i materijal koji kruži po netu je bolje izbjegavati i doslovce pametnije je sve boje slagati od nule nego tuđe prepravljati.
Ako bi se djelile ocjene tada mislim da je G6 od 1 do 10 za 9,70, a Motif za 9,40. Nijanse odlučuju.