@yu-midi
nema problem druze sve cu da vam napisem, samo da testiram ovo i da budem siguran da sve radi.
mogu vam reci sta sada imam za PC
Audio Kartica koju sam izabrao:
- EMU 1212m (ne kupujte onu jeftiniju 0404). Za 1212m karticu se moze Dock od 1820m posebno kupiti, sto namjeravam uzeti jednoga dana tako da ne nosim ni Mixer sa sobom na svirku nego cu sve preko Audio PC-a da kontrolisem. Kupio sam 1212m polovnu preko eBay i dosla me $120US...ako ce te kupovati nesto od EMU, kupujte sada preko Ebay, velike su rasprodaje bas zbog novog update-a (samo pazite sta kupujete, dobro procitajte jer ima raznih "VERZIJA" paketa)
Software koji trenutno koristim:
- Emulator X (njega cu za samplove da koristim). Izabrao sam ovaj software sampler zato sto sam procitao da je naj fleksibilniji za Live sviranja. Uskoro cu da kupim Emulator X2 update. Emulator X software CDe sam polovne kupio isto preko eBay i doslo me $90US. Emulator X2 update ce da me dodje oko $100US (postarina zakla

). Odma da znate ovaj program ne mozete naci crack-ovan tako da ne gubite vrijeme (potrebna mu je i jedna od EMU kartica kao dongle da bi radio)
- Native Instruments FM7 VST. Njega sam downloadira-o punu verziju tako da nista nisam platio

. Nase boje sam dobio djabe od administratora

...hvala yu-midi
- Steinberg V-STACK. Za pokretanje i kontrolisanje VST instrumentata. Takodjer downloadirao punu verziju

. Preporucujem ovaj program svima jer je veoma lagan za koristiti i nastimati a ne usporava kompjuter (moze do 16 VST instrumenata da pokrece, koliko se sjecam)
Trenutno ovo je sve od Software sto koristim (hocu prvo da ova 3 programa osposobim do maksimuma pa cu onda polako da instalisem jos 3 VSTa i dovoljno mi je

, ako vise instalisem necu znati ni sta imam hahaha). Sljedeci VST ce vjerovatno biti Korg M1 a poslje njega neki VST koji podrzava Casio zvukove i neki koji podrzava roland XP zvukove, ako tako nesto nadjem

, jos sanjam...mislio sam da ce i Triton VST da izadje, al je ono samo bila laz sto sam na jednom website-u procitao....i dovoljno, imat cu sve legende Yu Folk-a
Sto se hardware-a tice sve testiram na svome regularnom kucnom kompjuteru, nije neka azdaja Pentium 4 2.0GH, 1GB RAM, 200GB 72000RPM SATA HD...sve mi radi uredu na ovome sistemu, nista ne koci...sad preko vikenda idem kod Kineza da kupim djelove koji mi trebaju da zavrsim PC...sto se tice cijene djelova za kompjutere, ovisi do kupca sta hoce i u koju prodavnicu ode da to kupi...djelovi za Shuttle ili Mini PCu su mnogo skuplji nego za regularne PCe...ja cu najvjerovatnije da kupim djelove za regularni PC, BEZ kutije, zato sto je jefinije. Regularno PCu snaga je jaca i moze do 4GB RAMa da podrzava za razliku od Shuttle sto vecinom oko 2GB. Onda cu to da ugradim u klavijaturu. Naravno ako bude moglo stati i ako budem mogao rupe sa strane na kutiji od klavijature da probusim za DVD-ROM, USB, Audio Karticu itd....i onda i Korg i Roland i Yamaha i sve synth kompanije mogu na mene kao kupca da zaborave, ma dosta vise mjenjanja aranzera, syntho-va...elem samo pare bacam za jednu vise opciju na novoj klavijaturi, i opet sve zivo moram iz pocetka da pravim i slazem, ma bjaaaaaazzzzzzzzzziiiii

...najbolja PC konfiguracija ce me ovde doci maksimu $1000 i miran sam dok mi PC ne crkne ili ja crknem