dallape supermaestro
1984.godine sam kupio Dallapu supermaestro u Monfalconeu kod Policardija, i ponukan prethodnim pisanjem pogledah je sada.
Ispod kaisa za levu ruku u donjem delu ploce sto zatvara bas mehanizam stoji nalepljena plocica sa oznakom Dallape, made in Italy No 284.Dallape je napisan polukruzno sa simbolom razvucene harmonike, broj dva je, kako je urezan na plocici, zatamnjen u crno, dakle crn je, a broj 84 je beo.
Kada sam kupovao harmoniku, bio sam u ubedjenju da je to oznaka godine proizvodnje, mada broj 84 biti i igra slucaja.
Ovo pisem da bih eventualno pomogao kolegam koje kupuju, radi lakse identifikacije.
Mada sam kod Rossonija u Trstu tog dana probao i Guerrini presidenta, i koji je za neverovat bio jeftinij od Dallapea, vise mi se svidela moja Dallape.
Mnogi ce reci da sam pogresio, al se nisam nikada pokajao.
Mozda a i najverovatnije President vredi vise, ali je kod harmonika svaki slucaj za sebe, sto rece kolega Kreso kao sa zenama.
Pozz
Promijenjeno od Vaxter (28.11.2008 u 18:22 sati)
Razlog: Editovano u odnosu na naredni post. Ne citirati uzastopne ostove, a pogotovo ne sam sebe! Koristiti edit!
|