Rekao bih, dok je vecina nas, da oprostite na izrazu, "srala u gace" oni su uveliko radili svoj posao.
Vrijedno je primjetiti da su mnoge licnosti "njihovog doba" svirajuci i pjevajuci vrstu muzike kojom se vecina nas bavi, nestali sa mape, nema ih!!!
Oni su se odrzali, i vecina bendova koji sviraju tu vrstu muzike, neko je vec pomenuo Begice i Babajice.
Sam Ramo Legenda i njegova licna karta "Gara", je bivsi svirac "Kalesijskih Zvukova".
I, ma koliko on dobro pjevao, ni njega nema na mapi, a veoma friskog datuma je decko!!
Prije par godina u Njemackoj smo svirali svadbu, ne znajuci da ce biti i izvornjaci tu.
Sta se desava, pocinjemo muzicki program koji pristoji za svadbu, ali je publika nekako mrtva. Ne tipicno za svadbu!
Nakon nekih sat vremena, domacin pridje mikrofonu i najavi da je iznenadjenje spremno, i pozva grupu da izadju. Izlaze na binu 2 violine, 1 sargija, bubnjar i pjevacica.
U sali haos, pocese prvi taktovi, vjerujte mi na rijec, ljudi trce sa GUTAMA para i kite izvornjake.
Njihov nastup je trajao nekih sat-sat i po, pokupise lovu i odose.Slobodno procijnjeno sa 4-5000,-€!!!
Mi nastavismo "nasu" muziku, nas bilans na kraju svadbe je bio blizu 1000,-€ baksisa a svirali do iza ponoci.
|