U redu kolege to što kažete u stilu "Koliko para, toliko muzike". Ali po ovom ispada da ako stavim najjači softwer i hardvar u AUDIO-PC da onda postajem od svirača DJ. Recite mi što će meni sad brdo samplova u osnovnom aranžmanu. Trebam sample bubnja na 2 kanala, sample basa, gitare i tepih (nije neophodno). Za desnu ruku dobar sample instrumenta i to je to. A ako 512 Mb memorije ne može istovremeno ganjati 7-8 sample boja i da mi za to neće biti dosta 20 Gb HD onda stvarno u qrac čitava ta filozofija oko spajanja PC-a na aranžer. isto tako ako softvar koji ganja samplove zahtjeva više od pola radne memorije za to onda nije rentabilan, a ostatak RAM-a mora biti dovoljan za očitavanja sounda. Oprostite mi nisam inžinjer elektronike ali recite mi koliko je radna memorija jednog Pa1X na kome to radi više nego dobro ??? Mislim da je osnovni problem u čitavom ovom projektu što smo svi mi skloni megalomaniji. Tj, nismo sretni onim što dobijemo uložen novac. Po mom razmišljanju namjena AUDIO PC-a je da mi pokrije nedostatke na mojem Pa80 i da mu malo poboljša njegove radne karakteristike na stageu, tj da imam već gotove performance u PC, tako da kad ga selektiram automatski "slaže" ritam i boju koja mi u tom trenutku treba anije na raspolaganju u Pa80 ili je on nemože složiti (Pa80) onako kako sam ja zamislio. Ne znam da li sam se najbolje izrazio, ali filozofijama kako se da od Cesne napravit Space Shutlle okačite mačku o rep.
kao menager postavljam vam samo jedno pitanje. Za taj uloženi novac (PC + Aranžer) koliko vam treba vremena da ga oplemenite i kolika će vam biti krajnja zarada ? U cijenu razmotrite sljedeće : Trošak nabave PC-a (nema svih konponenti hardwara na istom mjestu), trošak PC-a, cijena softwara, vrijeme utrošeno na sklapanje, vrijeme utrošeno na programiranje PC-a, povezivanje konfiguracije na aranžer, uštimavanje parametra ... i još brdo problema dok to ne sklopite. Iako sam zagovornih realizacije projekta korištenja PC-a uz aranžer na svirci, bojim se da je je 10 puta bolje utrošit vrijeme na uvježbavanje benda i rada s harmonikom, pa u jednoj večeri obić nenajavljeno ko cigo par birtija i pokupit 500 € po glavi za jednu noć. Tako napravi 4-5 puta mjesečno samo u svom mjestu (pogotovo u dane kad znaš da šljakeri dobivaju plaću) i nema tog PC-aranžera koji će ti donjet toliki novac. :wink:
A s druge strane, za vlastiti gušt i realizaciji snova o stvaranju svog vlastitig studija za crne dana isplati se malo pozajebavat s time više onako iz hobya.
Oprostite na mojem kritičkom osvrtu, no ja barem tako razmišljam (mlatim lovu) :wink:
|