Videti jedan post
Star 10.09.2006, 20:17   #7
marco
Odomaćeni član

marco's Avatar

Registrovan/a dana: 29.02.2004
Mjesto: Beograd / Србија
Godina: 40
Downloads: 1735
Uploads: 10
Rekao HVALA: 3
Zahvalili mu 17 puta u 14 Postova
Instrumenti: Yamaha psr 9000
Interesi: muzika i zenske
marco befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
marco pošalji poruku preko ICQ messengera marco pošalji poruku preko MSN messengera marco pošalji poruku preko Skype™ messengera
Standard

Evo ovako. Kad smo vec pokrenuli tu temu.Sa moje tacke gledista Korg se najcesce koristi zato sto je to (da tako kazem) "izvikana" klavijatura, i zato sto za njega ima gomila stvari, kao sto sam vec rekao. Tvrdim da se iz jedne yamahe psr 1000,2000... moze izvuci skoro sve sto moze i iz pa 80. Ali treba zagrejati stolicu,sesti slusati,doterivati. Postoje i stvari koje se ne mogu dobiti direktno na klavijaturi, ali je zato tu kompjuter. Neko sada moze da kaze "hebes klavijaturu ako mi pored nje treba kompjuter". Naravno to moze da kaze samo onaj koji nema pojma o modernim aranzerima i koji ne zna da koristi kako treba ni klavijaturu ni kompjuter, nego sve ceka na gotovo. A kako za korga ima najvise tog gotovog, kupuje bas njega.Naravno da i korg ima svoje kvalitete.Ima dobre boje. Neke bolje od yamahainih, a neke i losije (pravljene i fabricke). Evo sa bubnjevima (fabrickim),Korg je u odnosu na Yamahine ravan 0. Zato svi koji kupe karticu prvo sempluju bubanj. Kod yamahe je to nepotrebno.
Sto se tice midija.Koliko sam ja shvatio kako korg radi, na oba njegova sekvencera se mogu pustati midi fajlovi. I tako u jedan "ucitate" prvi, u drugom spremite drugi i samo mrdate klizac izmedju njih praveci fade in/out. Opet kazem da ne nisam siguran da li je ovo tacno.Ali ako jeste, eto opet poen u moju korist.
marco je offline   Reply With Quote