Videti jedan post
Star 15.12.2008, 10:17   #35
intersite
Početnik forumacije!

Registrovan/a dana: 14.09.2008
Mjesto: bihac
Godina: 54
Downloads: 315
Uploads: 0
Rekao HVALA: 0
Zahvaljeno 1 puta u 1 Postu
Instrumenti: klavijature
Interesi: muzika
intersite befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
intersite pošalji poruku preko MSN messengera
Standard

Postoji veliki problem kod pojedinih muzicara a to je da misle da je dovoljno kupiti klavijaturu i ukljuciti.Ja licno sviram aranzer 19 godina,promjenio sam jako puno sto solo klavijatura sto aranzera,ali kad god kupim klavijaturu,obavezno,ali bas obavezno,procitam uputstvo za klavijaturu.
Velika je razlika raditi na jednom PA800 ili recimo Kawai K1 ili slicno.Uz klavijaturu dodje knjiga,detaljno uputstvo,koje se treba prouciti a ne samo procitati i kada se pridrzavas uputa problemi su vrlo rijetki.
Moj PA800 je jedan od prvih koji je izasao na trziste kupio sam ga 9.okobra 2006.godine,non stop je u upotrebi sviram svaki vikend,ali ne eksperimentisem puno sa raznim setovima i semploviman i nikad nisam imao problema.Imam nekoliko prijatelja koji se zale da im je otisla RAM memorija,kada sam vidio set natrpan je do kraja svime i svacim,duplirani semplovi,ubacivani globali od raznih klavijatura i slicno.
U knjizi postoji detaljno uputstvo i mislim da ja isplativije odvojiti nekoliko sati za upoznavanje sa klavijaturom nego nekoliko tona zivaca potrositi kada dodje do problema sa klavijaturom.Ne tvrdim da neke greske na klavijaturi nisu proizvod loseg hardvera ili tvornicke greske,ali citajuci postove nekih clanova zakljucujem da ni otvorili knjigu nisu a kamol pokusali nesto nauciti iz nje,jer vidim kakva se banalna pitanja postavljaju jer ko svira aranzer vrlo katko vrijeme neke stvari mora znati,ali nekima je lakse postavljati pitanja i traziti objasnjenje nego samo otvoriti knjigu.
I za mene ja PA serija odlicna serija bez obzira na neke nedostatke koje ima.
intersite je offline   Reply With Quote