Videti jedan post
Star 25.12.2008, 13:59   #36
adnan27
Početnik forumacije!

Registrovan/a dana: 23.12.2008
Downloads: 26
Uploads: 0
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 0 puta u 0 Postova
adnan27 befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Ljudi, mene interesuje sledece uvezi JV-ritmova (bubnja, bassa, etc) i sempler-klavijatura. Znaci, pitanje se ne odnosi na PA50 nego na neki Korg PAxx(x) sa sempling opcijom. Uzecu kao primjer PA80.

Da bi ritmovi zvucali sto 'JV-orginalniji' potrebno je znaci PA80, flash kartica 16 mb i naravno semplovi JV-bubnja, JV-bassa etc.

Sad predpostavimo da ja imam PA80 + 16 mb flash card (nemam al uskoro cu imati). Trebaju mi znaci rimtovi+samplovi jos. E sad, kad ja nadjem jedan set ovdje u download-u po nazovom tipa 'PA80 JV-set' il slicno, jel to sad znaci da kad ucitam ovaj set u klavijaturu da sve postavke stoje kako treba za ritmove koji stoje u setu, znaci da ce klavijatura poznati sve ritmove i poredati semplova onako kako treba? Il moram jos sam cackati da bi semplovi 'pali' tamo gdje treba?

Ko' sto vidite nisam nikad barato sa semplovima a imam veliku namjeru da sviram JV-pjesme sto orginalnije. Sviram onako amaterski, znaci ne tezgarim.

Kad vidim na youtube kakve ljudi (JV-) ritmove imaju i koje boje (cesto koriste Korg PAxx(x) + Triton Le), a kako ocajno sviraju, onda kontam sta ce njemu ova roba. Nije da sad hocu reci da ljudi neznaju, nego mislim da bi to moglo puno bolje s onom robom kojom posjeduju. Mogu vam link poslati nekog snimka gdje se svira 'Izdade me ti'. Ritam je extra, al covjek usra motku skroz da izvinete.

Uostalom, vidim neke koji imaju slicnu robu a zvuce super. Konkretno mislim na ovaj zvuk iako ovaj nije sviran na Korg PA nego na Tyros-u:
http://nl.youtube.com/watch?v=_5uMNj...eature=related

Ja imam neki mizerni aranzer (PSR 630) iz '97 god il tako nesto a mogu reci da sa pojedinim ritmovima prilicno dobro zvuci (al ne u JV-stilu). Sad bi da dignem ovo sve na neki veci nivo, al sa sempler-klavijaturom. Kao sintsajzer, koristim Yamahu V50.

Sta predlazete?

Promijenjeno od adnan27 (25.12.2008 u 14:21 sati)
adnan27 je offline   Reply With Quote