Videti jedan post
Star 06.01.2009, 00:01   #10
kina
Vredan član društva

Registrovan/a dana: 11.01.2008
Mjesto: Austrija
Downloads: 1359
Uploads: 2
Rekao HVALA: 16
Zahvalili mu 5 puta u 5 Postova
Instrumenti: Roland G70 i Korg PA2Xpro
kina befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Joj ljudi sto nam ti granicni prelazi i drzave prave frku. Evo jedan slucaj prije jedno 5-6god., isao sam sa autom u Bosnu i u gepeku imao G800, E-96, Tx81Z, stalak za njih, mikrofon i kablove. Te se stvari nisu ni vidjele iz auta i upitam ja u ulazu u SLO sta mi treba, a meni ce ti Slovenac, normalno se vrati tamo gdje zivis i od tamo moras tu potvrdu napravit ili ajde na svoj rizik, ali bi trebao u SLO 20%, u HR 20% i toliko u Bosni platit porez na citavu vrijednost tih instrumenata, ja poludio bas tad prvi put izvozio instrumente.
Nastavim ja na svoju odgovornost, na HR-granici nista nisam reko, kazem na ulazu u BiH u Orasju, dakle uvozim to i to i vracam opet isto za 3 dana za Austriju.
BiH-granicar mi dade samo jedan obrazac, kaze ispuni sve sto uvozis i potpisi se, on udari stembilj i da mi kopiju i kaze kad izlazio iz Bosne samo ostavi taj odrezak opet ovde i sve je rijeseno.
Svicarci me nikad nizasta nisu pitali jos auto uvijek krcat pun opreme i instrumenata a ovi nasi toliko kompiciraju.
Evo opet mi dolazi ponuda na ljeto u Osijek da idem svirku odradit a neznam sta covjeku da kazem, uuuuuuf,.......
Poz.
kina je offline   Reply With Quote

Loading...