Jedno suludo pitanje za genijalce...
Evo ljudi nesto sam malo razmisljao u vezi ritmova za yamahine aranzere. U ovih par dana koliko imam psr s 700 poskidao sam gomilu ritmova odavde i sa raznoraznih lokacija ali nigde nisam nasao ritam koji bi zvucao bar blizu nekom ritmu koji je koristio Juzni Vetar (mislim prvenstveno na bubanj). Znaci za PSR serije takvih ritmova ili nema ili ja nisam trazio na pravom mestu. Onda sam malo gledao onaj recorder u klavijaturi gde mozes sam kucati sebi ritam i sredjivati ga itd itd... ali nisam toliki majstor da bih ja to mogao uraditi. Pa se onda nesto razmisljam, kada slusam njene drum setove bubanj po bubanj pojedinacno ima tu elemenata za JuVe ritmove koliko hoces. Znaci mogao bi se napraviti ritam po sistemu da vec postojeci ritam ubacim u neki program na PC i samo zamenim elemente bubnja onima koji meni odgovaraju da bi se dobio taj njihov autenticni zvuk, tj. da zamenim poziciju bubnjeva u drum mapi sa pozicijom koja bi odgovarala da se u klavijaturi cuje bubanj slican JuVe bubnju. Drum mapa ima u uputstvu i to se lako moze videti gde sta stoji, cujem pa zapisem, samo me interesuje koji program moze da uradi tako nesto, ako uopste ima takav program? zivo me interesuje, i necu se smiriti dok ne probam tako nesto da realizujem. Ako neko ima neku ideju kako bih ovo mogao uraditi, svaka pomoc je dobrodosla. Pozdrav svima!
|