Videti jedan post
Star 27.01.2009, 10:30   #4
kreso
Šerif

kreso's Avatar

Registrovan/a dana: 28.04.2005
Mjesto: HR
Godina: 53
Downloads: 986
Uploads: 21
Rekao HVALA: 10
Zahvalili mu 47 puta u 41 Postova
Instrumenti: Pa600, Tr, Dallapa, Excelsior CD Ancona
Interesi: Samo muzika i uvijek muzika
kreso befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Ma izbjegavaj to. To ti je star aranžer s početka 90-tih. Aktualan je bio za vrijeme KORG-a i3 i Rolanda E-86. Ok, nije loš synth, no materijala ima malo, ima malo user mjesta (mislim samo 8 komada) za stylove, soundovi su tako solidni (brassevi i hamondi odlični), ima za razliku od starijeg MS50 zvučnike na sebi. Ekran mu je duguljast i uski, monokromatsko zeleni , 40 znakova puta 2 (neka me isprave ako griješim), sl. kao Rolandov XP-50 (samo zeleni, a ne narančasti).
Ritmički je kao je kolega Vingula naveo za zabavnjake OK, tko uspije dobro iskonvertirat ritam i za narodnu muziku je ok (ipak je to Solton). Mastan ritam. Kućište mu je neka bolesno gumirana plastika (fuj) koja se užasno teško održava i zato baš nije omiljena. Sve u svemu u današnje vrijeme su precjenjeni (350-400 €), i za taj novac se da nabavit generacijski sl aranžer od Rolanda il KORG-a s puno više materijala.
Moj savjet - izbjeći ako nemaš iskustva s Soltonom.

Zaboravih napisat - Solton na FDD-u ima eprom kao Rolandovi aranžeri, pa kad se pokvari teško je nać zamjenski dio (FDD), a u današnje vrijeme gotovo nemoguće.

Promijenjeno od kreso (27.01.2009 u 11:24 sati)
kreso je offline   Reply With Quote
Sledeći član vam se zahvalio kreso za ovaj koristan post:
casio1986 (27.01.2009)