Videti jedan post
Star 11.02.2009, 23:16   #5
sinisaBL
Drugar foruma

sinisaBL's Avatar

Registrovan/a dana: 06.07.2006
Mjesto: Banjaluka-Republika Srpska
Downloads: 293
Uploads: 3
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 4 puta u 3 Postova
Instrumenti: harmonika,klavijature,gitara
Interesi: razni sportovi...i tehnika sviranja-Dragana Vasovica-Vasketa:-)
sinisaBL befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard pozz

hvala vam na sugestijama puno.vidim otprilike sta mi je treca spravica.naime korg n5 sam vec uzeo kad sam se dvoumio od tih korgova M,T I N serije.navodno su slicni po sintezi zvuka tj oscilatorima i sample wave u njima.mislim da ce mi on sluziti za bas i eventualno stringsove i brasove neke jer dobro zvuce.e sad ta treca izgleda po vasim sugestijama je trinity.u principu me semplovanje ne zanima jer sempler imam modul i sta mi je potrebno u drugoj muzici to imam semplovano harmonike i trubace.ostale instrumente mi je toooliko glupo semplovati kad su nam sve inzinjeri dali u sintovima.cuo sam da na zapadu ozbiljniji bendovi nista ne sempluju nego kupe klavijaturu da bi je svirali:-)).e sad me zanima posto se nisam sa korgovima suretao puno razlika izmedju trinity i tritona (ne mislim na le triton i razliku u tezini semplinga znam da je kod trinity malo za...bano oko scsi hdd i rama za semplove).interesuje me razlika u kvaliteti zvukova u samom sintu njegovih piana,padova,gitara,synth,brasova itd...

a kao onu drugu sam zamislio yamahu sy 77 iz razloga sto volim i analogni sound bar simulaciju analognog sa fm sintezom jer je mocna sprava ako se dobro iskoristi cuo sam dosta primjera na youtube sta sve moze a posto ima 6 operatora i 24 alogaritma znaci trebao bi da moze zvucati kao soft fm7 i fm8 a tuuuuu ima svega i to vrlo iskoristljivog za pop muziku.e sad ne mora biti to bas yamaha za analog opciju ako imate neki prijedlog od tih starih a da je prihvatljiva cijena svaki prijedlog dobrodosao.cuo sam da je jupiter jp 8000 jos uvijek paprena cijena...

znaci da skratim korg n5 sam vec nabavio i ostaju mi dva jedan mi treba za analogiju a drugi malo moderniji workstation tako da pokusam objediniti sve zvukove sto ce mi trebati za svirke live.

pozdrav svima
sinisaBL je offline   Reply With Quote