Drugar foruma
Registrovan/a dana: 06.07.2006
Mjesto: Banjaluka-Republika Srpska
Downloads: 293
Uploads: 3
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 4 puta u 3 Postova
Instrumenti: harmonika,klavijature,gitara
Interesi: razni sportovi...i tehnika sviranja-Dragana Vasovica-Vasketa:-)
|
pozz
hvala vam na sugestijama puno.vidim otprilike sta mi je treca spravica.naime korg n5 sam vec uzeo kad sam se dvoumio od tih korgova M,T I N serije.navodno su slicni po sintezi zvuka tj oscilatorima i sample wave u njima.mislim da ce mi on sluziti za bas i eventualno stringsove i brasove neke jer dobro zvuce.e sad ta treca izgleda po vasim sugestijama je trinity.u principu me semplovanje ne zanima jer sempler imam modul i sta mi je potrebno u drugoj muzici to imam semplovano harmonike i trubace.ostale instrumente mi je toooliko glupo semplovati kad su nam sve inzinjeri dali u sintovima.cuo sam da na zapadu ozbiljniji bendovi nista ne sempluju nego kupe klavijaturu da bi je svirali:-)).e sad me zanima posto se nisam sa korgovima suretao puno razlika izmedju trinity i tritona (ne mislim na le triton i razliku u tezini semplinga znam da je kod trinity malo za...bano oko scsi hdd i rama za semplove).interesuje me razlika u kvaliteti zvukova u samom sintu njegovih piana,padova,gitara,synth,brasova itd...
a kao onu drugu sam zamislio yamahu sy 77 iz razloga sto volim i analogni sound bar simulaciju analognog sa fm sintezom jer je mocna sprava ako se dobro iskoristi cuo sam dosta primjera na youtube sta sve moze a posto ima 6 operatora i 24 alogaritma znaci trebao bi da moze zvucati kao soft fm7 i fm8 a tuuuuu ima svega i to vrlo iskoristljivog za pop muziku.e sad ne mora biti to bas yamaha za analog opciju ako imate neki prijedlog od tih starih a da je prihvatljiva cijena svaki prijedlog dobrodosao.cuo sam da je jupiter jp 8000 jos uvijek paprena cijena...
znaci da skratim korg n5 sam vec nabavio i ostaju mi dva jedan mi treba za analogiju a drugi malo moderniji workstation tako da pokusam objediniti sve zvukove sto ce mi trebati za svirke live.
pozdrav svima
|