bravo kreso!
jako si me prijatno iznenadio i vratio u mladost.(nisam bas toliko mator ali sam, presao puno kilometara)
e pa u mom slicaju stvari ovako stoje:
prva klavijatura je bila yamaha psr 480 ,dobio sam je (kupio) iz amerike i bila je to 1985 ili 86 godina.cudo tehnike imala je neku ritam masinu sa fab ritmovima i nesto nalik na ekvilajzer na kome si mogao da promenis fabricku boju ali je to pamtila samo do trenutka gasenja.format je bio 5 oktava ali mini dirke tako da se lako sviralo.
najvece probleme sam tada imao sa "dodatnom" opremom tj stalkom ,morao sam klavijaturu stavljati na gajbe od kisele vode pa onda konobari vriste na mene ajde sklanjaj taj "picajzer" treba pokupiti praznu ambalazu.e bila su to druga vremena ,radilo se sa 4,5 clana orkestra pa onda vicevi,price,zakasnjenja,pijanstva(narocito sam imao problema sa bubnjarima i basistima - ja sam tad svirao harmoniku).e posle nekog vremena sam odlucio da krenem sam u sve ovo i onda kupio roland e-66 ,pa g-600, pa korg pa60,is40,"technicks"(ne znam oznaku)bilo je tu svega i svacega,i tako do 2000.dok nisam kupio em 2000 koji i danas sviram u kombinaciji sa korgom pa 80.
eto toliko od mene i ako sam malko udavio izvinite ali ponela me tema.
|