tvoje odusevljenje sa ev sx-300 izazvano je zbog malog prostora i (!) 4 zvucne kutije.
medjutim, u vecem prostoru ili na otvorenom te kutije su kao "tranzistor" koji doduse daje kristalnu jasnocu, ali od bass-a ni traga, nista.
vjeruj tvoje zvucne kutije dynacord koje koristis su "profi" za "monitore" - sx300.
da se ne bi pogresno razumjeli, i sam posjedujem jedan par sx300 koje koristim iskljucivo za male prostore, gdje muzika ne smije da bude mnogo jaca od zamora gostiju. i zvuk je kristalno jasan, slatkast.
za "pravu" glasnu svirku, mozes da zaboravis sx300.
sx300 ne mogu da prime pravi bass, pri vecem volumenu. ukoliko koristis neki drugo mikser osim "powermate", vrlo vjerovatno da neces dobiti isti zvuk.
ev zx5 je odlicna kutija, koja je univerzalna. mozes da je koristis i za male i za "velike stvari", ima kvalitetan zvuk, veliku snagu, solidan bass i lagana je za transport.
ZX4 ipak nije u toj klasi, ali vjeruj mnogo bolja je solucija od sx300.
ako si u prilici pogledaj italijanske kutije - RCF. cak i 12" daje solidan bass. ili stariji model japanskog proizvodjaca (panasonic) ramsa WS-A200, takodje 12".
moj savjet je, ukoliko se "ozbiljnije" bavis muzikom, da uzmes 15", bez obzira o kojem se proizvodjacu radi.
Da sam na tvom mjestu ostao bih pri CP150 ili bih mijenjao za "Forum Line".
Ukoliko zelis nesto lakse za transport, onda electro voice zx5, po mom misljenju, nemaju alternativu.
u izboru izmedju sx300 i zx4, bez ikakvog dvoumljenja uzeo bih zx4.
|