Citat:
Originalno postovano od poguzija
Hvala puno Krešo! Koja je Beltuna Balkanstar bolja, Leader ili Prestige? Potpuno se slažem da treba da kupujem prema vlastitom ukusu, ali želio sam da znam koje harmonike da probam. Ne bih da probam nešto i da zvuči super i da mi se sviđa, a da se za šest mjeseci ili dvije godine raspadne ili tako nešto... Hvala još jednom!
|
Moj otac je serviser za harmonike. On vec 40 god. radi taj posao. Trenutno je u muzickoj firmi "DANNER" u gornjoj austriji. On kaze da su Dallape, sto se tice technicke strane (Drvo, izrada, tonovi itd..) bolje izradjenje nego guerinke. To vazi za malo starije modele. U novim modelima je sve slicno. Preporucuje Dallape Supermaestro IV ili legendarne Scandalli i poneka Paolo Soprani za nasu muziku. Malo stariji modeli bi bili bolji, ali ne prestari kao sto je pavke rekao.
Ko me god treba servis moze se javiti na moj privatni broj. Moj otac radi u pola cijene nego sto bi trazila firma i ima veoma veliko iskustvo sto se tice svih vrsta akusticnih instrumenata (Harmonike, Gitare, Violine, Kontrabasovi i limenih duvackih instrumenata itd..)
Broj:
Pravilnik !!!
Ima mo i servis u sanskom mostu (BiH). Ko god cita ovo i kome je predaleko ili nemoguce da nas posjeti u lincu ima mogucnost da nas posjeti u sanskom mostu.