Videti jedan post
Star 02.04.2009, 15:54   #29
kreso
Šerif

kreso's Avatar

Registrovan/a dana: 28.04.2005
Mjesto: HR
Godina: 53
Downloads: 986
Uploads: 21
Rekao HVALA: 10
Zahvalili mu 47 puta u 41 Postova
Instrumenti: Pa600, Tr, Dallapa, Excelsior CD Ancona
Interesi: Samo muzika i uvijek muzika
kreso befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

@ Zeko

Pajdo, još jedan savjet i trik koji sam osobno skužio i primjetio da Pa80 radi s time probleme. Ako vučeš samplirani bas, tada obavezno na efektima A i B (obično koristimo pod A 53 a pod B 16 ili 8 na basu skini efekte skroz na nulu. Interesantno, meni je uvijek performanca sa sampliranim basom, kad sam odvojio kanale na Pa80 i poslao na Dynachord PM1600 kanal od basa tako tutnjio i odzvanjao da je to bilo strašno, jeo je malu djecu. I največa glupost u čitavoj priči, skretnica uopče sound signal nije pilila na basove i satelite nego je razbacivao kako mu je pasalo, malo na satelit, malo na bas bin. Kad bi na bas traci promjenio sound i stavio fingered bas ili sl. sve je bilo ok bez beda. Zato sam sve bas samplove skinuo za 25 % volumen, srezo im efekte na nulu i panoramu šibno malo na lijevi zvučnik (samo da nije u centru) i sve je klapalo ko prst i nokat. Do dana danas nisam uspio odgonetnuti što ne valja s tim samplom i zašto se je tako ponašao. Isprobali smo ga i na drugoj Pa80-tki i opet isto. A isto tako s vremenom odlazi izlazno pojačalo i dobro ne "pegla" sound. Ja sam već 2 puta popravljao taj problem i s vremenom se vraća. Znači ima nešto i u kljavi, nije samo ozvučenje krivo.

Loading...