Da se i ja prikljucim ovoj rasparavi.......
Posto sam vecinu ovih strojeva isprobao(osim motifa) mogu reci slijedece:
Imao sam extreme,m3,k2661 i fantoma x6 i g6 ali korg je najjednostavniji i naJjbrzi za editiranje,sto neznaci da je i najbolji,imao sam extreme cetiri puta i ponovo ga imam samo zbog te jednostavnosti i preglednosti i naravno odlicne tipke,neki ce reci meni je fantom bolji ili ovaj ili onaj,ali i to je sve opet stvar navike,ali naq korgu moras najmanje radit da bi dobro zvucao a to je ono sto ljudi traze,danas rijetko tko ima vremena sjedit i stelat klavijaturu po nekoliko sati,premda ja jesam jedan od tih ali ponekad i to dosadi.....
Sad da dam usporedbu extrema i m3:
I m3 je puno bolja sprava od extreme,to je ocigledno,usporedite samo rom boje na jednom i na drugom i sve ce vam biti jasno a o efektima da nepricam...
Jedina zamjerka kod m3 je izgled,nisam se mogao priviknut na njega i gotovo,nekome to nije bitno ali meni je jako bitno iza cega i na cemu sviram!
Sto se tice fantoma tu nema puno price,za sada po meni najjaca sprava koja trazi dosta vremena i truda,ali kad se slozi onda to ubija,odlicna tipka a izgled "mrak"(mislim na G6) premda ni na X6 nemam zamjereke!
Kod kurzweilla mi je veliko problem bio editing,premal display,dosta kompliciran,smart-media koja je danas problem,i sto me je njavise smetalo a to je numericko prebacivanje boja,previse pomaknuto u desno sto znaci da kada zelis promjenit boju,sa ljievom rukom moras skroz ici preko desne a to je jako zahebano pogotovo ako si prikovan za mikrofon.....
Eto to su moji komentari,ono sto je mene smetalo i sto me odusevilo....
Nadam se da sam barem malo pomogao?
Pozdrav!