Videti jedan post
Star 29.11.2006, 10:31   #10
kreso
Šerif

kreso's Avatar

Registrovan/a dana: 28.04.2005
Mjesto: HR
Godina: 53
Downloads: 986
Uploads: 21
Rekao HVALA: 10
Zahvalili mu 47 puta u 41 Postova
Instrumenti: Pa600, Tr, Dallapa, Excelsior CD Ancona
Interesi: Samo muzika i uvijek muzika
kreso befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Ma ne. Imam s bendom PM 1600, a namjeravamo kupit PM220, a ja osobno PM1000. Dešava ti se situacija da odeš u pick tj da preopterečuješ razglas tako što sa slabijim pojačalom ganjaš puno jaće kutije, što je vrlo, vrlo opasno.
Ja ti predlažem da uzmeš još jedno dodatno pojačalo za bas binove sa skretnicom, a srednjetonce i horne ganjaš preko PM 1600. Gledaj da ti je ukupna snaga pojačala uvijek barem za 25 % jača od sveukupne snage kutija. Znaći ako imaš 2 bas bina karikiram od 500 W (1.000) vata i dvije srednjetonke od 350 W tada ti predlažem da imaš minimum dva pojačala od 1 kW snage, i da ih nikad, ali bap nikad ne frljiš više od 3/4 sveukupne snage. Ovoako ti samo može pojačalo izgorit. A to što ti se mixer povremeno gasio ti je samo upozorenje da ideš u owerdose i dokaz da još uvijek Dynachord ima dobru pick zaštitu. No moj ti je savjet, nemoj više iskušavat sreću. Mogo bi plakat. Na PM 1600 interno pojačalo maksimum ganjaj ukuno izlaznu snagu do 400 W, makar piše 500 W. Ali piše i na plotu (tarabi) pi*ka, pa se Pero našpranjio
kreso je offline   Reply With Quote