Imao sam i ja takvih bisera. Dogovaram jednu svadbu doslovce mjesec dana prije termina. Mladencu naravno voda do grla, jer mala progutala žvaku, na svadbu pozvano oko 200 ljudi i treba hitno slobodan bend. Ko za vraga ja imao slobodan termin i reko mu cijenu s obzirom da mu je 5 do 12 10 % višu nego uobičajno. Njemu to bilo preskupo, reko javit će. I tako nazovem ja njega u četvrtak 2 dana prije svadbe jer našo muziku ili ne. Kaže, da je njegov punac našo nekakve Poštare (skupilo se je par poštara i napravili bend) i da su 3 puta jeftiniji nego ja i moj bend. Ja reko ok i pomirio se s time da ne sviram tu subotu. Otišo na piće s prijateljima kad mi oko 9 sati navečer zvoni mobitel. Javim se kad ono čovac se predstavi i kaže da je kum s spomenute svadbe. Da me moli da dođem s ekipom odsvirat svadbu jer da su poštari užas. Da svak svira po svome, da su van tonaliteta, da je pjevać živi užas i da koliko košta da on plaća al samo nek hitno dođemo jer će gosti do ponoći svi otić kući. Ja ne budi ljen okupim u par minuta ekipu (samo trojicu) i pravac prema sali. Došli u sali, a "Poštari" kad su nas vidli probljedeli su. Sačekali pauzu i krenuli se slagati s instrumentima. Dolazi jedan od Poštara do nas i napada me osobno da kakav sam ja to kolega da mu preotimam kruh, a da sam prije nepuna 2 dana odbio mladenca da mu sviram svatove. Ja mu reko, slušaj prijatelju, ja sam angažiran i sviram na svoju opremu, a ti se dogovori s mladencom i kumom kako znaš i umiješ, ne iteresira me. Ovi se pokupili bez isplate, a mi nastavili dalje. Bilo mi je malo neugodno jer stvarno nije fer prema ikome da mu preuzimam posao, koliko god da je loš. Ipak si je ovaj što ga je unajmio sam kriv što je uzeo tako lošu glazbu. Ujutro u 6 sati fajront, kad dolazi naplata, zadovoljni tapšu nas po leđima kako smo spasili svatove i odsvirali više nego maestralno. Inaće zaradili smo po željama pristojnu lovu i prema nekakvom muzičarskom kodeksu bio bi red da snizim malo osnovnu cijenu, no ja za inat mu opalio duplo. Kad sam mu reko da će ga svatovi koštat 2.400 € problijedio je, al ko ga hebe, naučio se jednom za svagda da se muzika za ubuduće kapari najmanje 6 mjeseci unaprejed za svatove il krštenja. Uzeo sam pare i nazvao "Poštare". Dao im od te love 500 € za sramotu što su doživjeli što smo uletjeli kao puuunnnoo jača zamjena. Reko im, ubuduće ne uzimajte zalogaje koje nisu za vas. Rađe mi se obratite da vam pomognem nać gažu gdje možete svirat jer sa tih 200-tinjak naštrebanih pjesama svadbu ne možete svirat da se postavite na trepavice i možete isključivo radit samo na mjestima gdje neće bit narudžba. Poslije sam skonto njihov problem. Momci (iako već stari jarci) pokušavaju sve odsvirat i odpjevat u orginalu, a sviraju tek toliko da zarade nešto sa strane. Sad je već prošlo 6 mjeseci od tada i već sam ih malo posložio i unsinhronizirao, jer kakvi su bili danas su mila majka. Pola od njih je starije i po 10 godina od mene, al to su sve samouki "svirači" koji su donedavno svirali u podrumu uz bačvu vina il rakije.

Najbolje je sad kad nađu njih 5-orica posao za neku siću pa me zovu na ispomoć. Ja im kažem, kao prvo : momci sve te pare vam nisu dovoljne za mene, a i da ću sam pjevat i vuć čitavu noć mi se ne isplati da vam gradim ime. No imaju volju, napreduju ... šteta što su se muzike uhvatili ozbiljno muzike malo prekasno, jer sa 45-50 godina neće još dugo svirat, a kamo li uopće bit nešto traženi.