Hm,pravilo je,definitivno,ne upustati se u svirku sa ekipom koju ne poznajes kako rade,jer tako zaradjen novac zna izaci na nos.
I ja sam imao jedno takvo neugodno iskustvo.Radili kolega i ja Novu godinu koju smo pogodili jos u julu mjesecu sa jos jednom ekipom koja je sa gazdom pogodila honorar nezavisno od nas i koliko su rekli para toliko su i pogodili.Sve bajno...Međutim,15 dana pred svirku oni nam javljaju kako odustaju jer su pogodili svirku za vecu lovu u Hrvatskoj ali da ne ispadnu papci prema nama-nasli su nam zamjenu i da se ne brinemo.Ja bijesan

Dali su nam kontakt tel.od tih likova koji dolaze u zamjenu (...bem ih dobre).Ja se cujem sa tim likom iz Zrenjanina da bar vidim sa cim raspolazu i sl.kad frajer opali da se hvali (u pitanju je on kako klavijaturista i njegova supruga pjevacica) te mi ovo,te mi ono,te ona snimila CD,te svirali ovamo te svirali tamo...bajka,reko jbt nikad lakse necu odraditi Novu godinu!
Dolazi i taj dan,mi se upoznajemo 31.decembra dva sata prije svirke u restoranu koji je ugledan i koji ima probranu klijentelu.Meni je bilo jasno kad je postavio svoju klavijaturu,tad sam se skamenio,bio je to Roland prvi u E seriji (ne znam tacno oznaku)a lik NEMA POJMA da svira nego je donio pregrst floppy diskova a na tom Rolandu floppy disc se nalazi sa prednje strane tj.taman do gostiju!!!!Ona se obukla u takvom restoranu da joj jos samo fali sipka i striptiz pocinje.Krenuli sa svirkom,uzas,uzas i uzas!Njemu fajlovi izlaze kao na poker aparatu a nje nema ni u crnim ni u bijelim a o ritmici da i ne govorim.Radili smo malo oni,malo mi dok nisu dosle i prve sugestije gostiju preko konobara da pomenuti par sjedne i malo odmori a da ja i kolega nastavimo sa svirkom.Tako je i bilo dok njima u jednom trenutku nije dosadilo da sjede pa su se kao opet malo ukljucili u novogodisnji program.Ja crko,znoj pici sa mene,strava...Pusti on njoj nek fajl a ja zapalim cigaretu i stojim pored klavijature.Međutim,fajl pici jedno,ona pjeva drugo.Gosti gledaju onako unezvjereni sta se to desava,kada se ona okrenu prema meni,namjesti mikrofon i prodera se "sta to radis majmune..."
Nikad u zivotu nisam udario zensko.Ali tad mi pade mrak na oci jer ja uopste nisam dodirnuo svoju klavijaturu i krenuh da je patosiram.Nikad necu oprostiti MOJOJ supruzi koja je tu bila i koja me je procitala te skocila i uhvatila me za ruku!!!Ja sam vec vidio kako pjevacicina perika ide na jednu stranu,ona na drugu a onda bi morao skociti na njenog muza koji bi je pretpostavljam krenuo braniti.U jednu ruku to je dobro sto se desilo,jer mozete misliti sta bi bilo-potukla se muzika na svirci.Tad sam otisao do gazde i rekao ako oni nastave sa svirkom ja cu napustiti lokal.Covjek je vidio o cemu je rijec,pozvao ih u kancelariju,isplatio im honorar (?)i rekao da napuste objekat..... I od tada za mene vazi pravilo-NE SVIRAJ koga ne poznas kako radi-definitivno!!!!