Ja sam Vsampler dosta koristio ranije, dok nisam uzeo aranzer i prilicno sam ga "provalio", ali me cudi, ovde ima dosta kolega koji ga koriste, i da ti niko nije odgovorio. kolega Vingula je dao dobar odgovor, secam se da je to i mene zezalo, onaj dosadni, metalni zvuk. Problem ces resiti tako sto u gornjem desnom uglu imas 4 slajdera ako se dobro secam. Spusti slajder R (release) skroz na dno, i ne bi trebalo vise da te zeza to. Ako i tada ima taj metalni zvuk, onda je sempl los i ne vredi popravljati. Naravno kasnije dodas efekat po zelji da ti ne bude sempl onako suv. I jos da napomenem ako hoces da se igras soft semplerima, preporucujem ti da iskopas negde kontakt 3. Odlican sempler. Prima takodje semplove u SF2 formatu, samo sto moras u programu iskonvertovati za njegov format .nki Ali razlike izmedju Vsamplera i kontakta su te sto na kontaktu mozes boji dodavati mono/portamento, mozes dodavati vise efekata po boji (cini mi se 5), dok na Vsampleru mozes 3 i takodje mozes boju transponovati u koji god oces tonalitet, sto sa Vsamplerom nema sanse. Samo gledaj da nadjes kontakt3, posto su 1 i 2 malo komplikovaniji za upotrebu.
Promijenjeno od yamahapassion (05.05.2009 u 18:05 sati)
|