Videti jedan post
Star 07.12.2006, 06:41   #5
Korgminator
Ovaj baš voli da kuca

Korgminator's Avatar

Registrovan/a dana: 11.03.2005
Downloads: 6255
Uploads: 1
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 5 puta u 5 Postova
Korgminator befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Ja i Nedim se po prvi put zaista slazemo, totalno

Molim bez ikakve ljutnje, jer kad drugi mogu da pisu napamet mogu i ja koji imam PA800

Drugovi, moze izaci novi OS ali PA1X ce i dalje da radi na starome chip-u koji maksimalno dozvoljava 62 glasa polifonije (chip se ne moze promjeniti sa update-om). U novome update-u Korg moze izbaciti iste funkcije kao na PA800 za pravljenje kompleksnih boja, ali to se sve ne moze iskoristiti kada je polifonija mala. Da, polifonija je veoma vazna kao i sve ostalo na aranzeru. Korg PA800 je nesto sasvim novo, niti je nasljednik PA1Xa niti PA80. Jednostavno radi se o sasvim novoj tehnologiji koja se ne moze porediti sa starom. Ako cemo realno, PA1X je na neki nacin bio test ove nove tehnologije. Sa strane Korga nije fer sto su ga izbacili u prodaju pa na nama ga testirali (zato se sada vade iz G i nabijaju mu cijenu da bi pokazali kako se nisu uvalili u G). A ove druge prednosti sto PA1X ima kao na primjer MP3 player. Pa za kojeg ce vraga meni SVIRACU ovo, pa nisam Disco Jockey? Ako je na tezgi potreban MP3 player onda se kupi PRAVI MP3 player kao sto je iPod (ono sto je zaista predvidjeno za MP3). Onima kojima je potreban MP3 player u toku svirke, predlazem da promjene profesiju pod hitno, jeftinije ce ih doci. Kolika je razlika u cijeni izmedju PA800 i PA1X, mozete komotno 4 iPoda da kupite nova. A sto se tice eBaya, PA800 je daleko od toga a PA1X se vec moze veoma lako naci. Vi dok ste kupovali PA1X ja sam imao PA80. Sta sam trebao, da placem i da govorim da PA1X ne valja? Moj PA80 je bio dobar u svoje vrijeme, pobogu izaslo nesto novo bolje pa sta. Najbolji vam je dokaz da se kod nas tehnologija ne prati kada se jos uvjek koriste Yamahe DX itd. Ih, pa kad bi proizvodjaci aranzera i synth-ova zivjeli od nas bankrotirali bi davno. Jednostavno, nemojte svaki put kada nesto novo izadje da bjezite od te nove tehnologije. Sutra ce Korg nesto bolje da izbaci u prodaju i od PA800. DA, BOLJE, dobro ste procitali. Do tada, PA800 je najbolje sto Korg nudi od aranzera, i nasa je sreca sto mu je cijena pristupacna. Zaista sam sve do sada mislio da sam sve moguce gluposti procitao o novim masinama koje su izlazile, a gluposti sve postaju vece i vece kako masine postaju naprednije

Ovu temu sam pokrenuo samo i samo zato sto mi je cilj bio da mi koji imamo PA800 pomognemo jedni drugima, ali izgleda da se pomoc zaista ne moze traziti od nasih ljudi jer svi razmisljaju samo o nekom natjecanju ...ja sam svoje sve rekao i zaista necu vise prisustovati ovakvim temama

@Nedim
Slobodno kupi PA800, siguran sam da se neces pokajati. Ako imas malo vise novca onda uzmi Tyros 2. Znaci ili PA800 ili Tyros 2, sta ti vise odgovara, ni sa jednim se ne mozes prevariti. A ako mi i dalje ne vjerujes za portamento, procitaj Zlatkov post koji se zove "Prvi kontakt !"...
Korgminator je offline   Reply With Quote