Ja eto mučim muku s Pa80 jer sam izgleda upuco preko styla ili sounda u program modu nekakvu glupu sys-ex komandu.
Od jučer mi ne radi Direkt HD. Kad ugasim klavijaturu i ponovno je upalim sve mi izbriše s Direkt HD iako su 123!, 456! i789! SET-ovi puni.
Napravio sam mu reinstalaciju OS-a preko FADE In/Out, i nanovo upucao resurce (5 disketa). Pozvao sam neke stare SET-ove (s ispravnim globalom) i opet ne radi Direkt HD. Kad ih ručno loadiram 1 po 1 u ponovno sve sejvam u navedene setove onda se Direkt HD opcija obnovi i radi dobro, no kad ponovo upalim klavu po gašenju opet isti simptomi.
Čak sam opet nanovo digo sistem i BackUp Global (za koji sam 1000 % siguran da je ispravan i OK) upucao kroz sve setove na HD-u i opet zajebava. Sve ritmove i sounove koje sam mu jučer prije kvara unosio sam izbriso s hard diska. Čak sam i novopravljeni set total izbrisao i ne znam što mu je.
Vezano uz problem s Direct HD-om je još skroz desni slider (za kontrolu desne ruke). Iako mu u globalu promjenim i stavim ponovo na keyb expression, on je i dalje mutav, ne stišava i ne pojačava dok ne prabacom synth u program mod. Kad ga iz program moda ponovo prebacom u Style mode onda sve radi OK, ali kako sam reko do gašenja syntha.
Serviser mi je reko da to nije nikakav kvar na procesoru ili glavnoj ploči nego isključivo samo greška sa OS-om. Instaliro sam mu famozni OS 3.06 već 3 puta (orginalni, pravljeni i skinut s NET-a), ali opet šipak. Radi sve 10-tak minuta i onda Direkt HD opet netragom nestane.
Mene sad interesira dal je itko imao ovakvo iskustvo (očigledno je da problem nije u OS-u i resurcima) i dali ispravno razmišljam kad tvrdim da mi je crko SSD na KORG-u (Solid State Disk) ?