Ma to je sve velika nepravda...Kud oni ne plaćaju porez za tu njihovu "svirku" al kud to ide za male pare...Evo ja sam dobio ponudu za Ameriku ali još ne znam jel sigurno,a u Sloveniji sam imo zagarantovanu svirku za Novu Godinu...I odjedamput mene zove gazda i kaže:Izvini prijatelju došli su mi povoljniji momci...Pitam čovjeka koji su,kad on meni dođi u kafanu rade oni svaki dan...(čuj to,svaki dan)...I baš odemo ja i kolega Sinan kad ono imam šta vidjeti-dvojica (jedan fajlaš sa pa60 a drugi svirka gitaru) tezgare svaki dan...I šta ćeš ti takima?Doduše meni nije muka i krivo što momci rade al mi je nepravda da ja od 93-će godine sviram harmoniku i otac mi plaćo profesore i muzičku školu,i nabavio sam i vrhunske instrumente i ulažem ogroman novac a dva frajera bez ikakve veze i to još sa kršem od ozvučenja tezgare moju tezgu za manje pare...Pa to je nemoguće šta sve se dešava a ja ne idem izpod cjene pa makar svom ćaći sviro kod kuće...zamisli kako bi bilo da dođem npr za 5000sit (22eura) a radim na sinthu od 2500eura :roll: ...Pozdrav!
Ljudi uživajte u životu i ne vodite brigu koliko je ko sposoban i kakav je muzičar...jednog dana ćete shvatiti da je ZDRAVLJE čovjeku na prvom mjestu...Budimo svi drugari jedan drugom na ovom forumu...
|