KRZ vs G
Koliko sam ja razumeo ovde se radi o semplovima harmonike koji na Krz-u rade bolje nego na Fantomu G.Pa evo ako je u pitanju taj jedan registar ja bi voleo da napravimo test.Kolega snimi preko kompijutera par tonova iz svih oktava tog registra harmonike na Kurz-u i snimi to kao mp3.Takodje uzmi taj sempl te harmonike i izvadi ga iz klavijature.Posalji mi Mp3 kako zvuci harmonika sa KRZ-a i posalji mi SEMPL i ja cu ti napraviti identican ton na Fantmu G6.Ako se tu radi o semplu onda to nije nikakav problem ako je to neki mix od fabrickih boja i sl onda moze a i nemora biti problem.Ja sa recimo imao slucaj da sam na Pa1x mojoj prethodnoj klavijauri imao kombinaciju Sempla i fabricke boje (u pitanju su trube) i nikako nisam takav ton mogao namestiti na Fantomu G.Ali kad sam ushao u stos iskopirao sam ga identicno cak sam to jos mocnije nabudzio.Svakako da KRZ mocno i na svoj nacin izbacuje semplove i svoje fabricke boje.Ali u ovom tvom slucaju se ne radi o tome da on to bolje radi nego se radi o tome sto to ti nisi nesto dobro odradio.Vec sam imao slucaj da isti sempl stavim kod sebe i kod druga na K2661 i nisam primetio neke razlike.Ali moram priznati da sam jednom prilikom cuo sempl koji svi koristimo,sempl Precision Bass-a,kako izlazi na toj klavijaturi.Bio sam odusevljen.Ali kazem sve se da namestiti.Za harmonike je jako bitan EQ i Efekat koji se namesti u klavijaturi.E sad postoji i mogucnost da ti na G izbacuje sve to znatno prezentnije i ostrije pa treba malo umeksati.Jer mozda je tu bas ta razlika izmedju konvertera.Ali posalji ti ovo kao sto sam ti rekao i sve cu ti sredit.A i cisto da napraviomo jedan test.Da testiramo isti sempl na dve mocne masine.Da se malo razonodimo u ove krizne dane.I samo da dodam jos nesto.Ljudi koji sviraju i steluju Kurz-a su obicno noi koji su puno vremena utrosili da skontaju uopste kako da to urade sto znaci ljudi koji se razumeju u sprave.Ko zna koliko dana je provedeno da se isti registar napravi da radi na ozvucenju dobro.Koliko li je samo prepravki bilo?A Fantom G je relativno skoro izasao i svi smo ga mi skoro kupili i tek treba da prodje vreme dok se sve to ne usteluje da valja.Ja sam dosao do zakljucka da se sa njim sve moze napraviti ako se dovoljno potrudis.
Promijenjeno od bandza (18.05.2009 u 23:19 sati)
|