P.S. postavio sam ponovo tercu za PSR u download pa izvolte. Ovo je puna verzija harmonije. Uzivajte!!!

Sto se tice onog o koristenju 3 user boje odjednom umjesto samo R1-R2, probao sam experimentiranjem doci do toga da mi left lijeva strana boje svira kao right 3, naravno ovo je islo jedno vrijeme kratko al pocela je distorzija zvuka tj poremecaj protokola u midi datotekama internih boja. Kad bi yamaha dodala u setup jednu mogucnost a to je npr da se L boja koristi na desno kao dodatni solo te da se u midi song zasebno koriste 3 boje, neovisno od OTS bilo bi jako lijepo. No poznavajuci yamahu, nisam iguran da li bi oni to uvazili od nekog pojedinca i te stvari sredili. Pomocu te tzv famozne terce radio sam drugacije setup postavke i to je poprilicno dobro islo, nadam se da cemo provaliti yamahu psr jos bolje, steta sto se ne moze kako ubaciti OS makar od tyros1 i da se moze dobiti custom voices (128 boja) to bi svakom PSR modelu dalo neopisivu prednost, lijep pozdrav
Dodato:
Samo jos malo da dopunim informacije o koristenju PSR terce buduci da vidim da su me neke kolege kontaktirale radi toga jer se nisu snasli. U download sekciji imate novu PSR TERCA pack u kome se nalaze tri datoteke, a postupak je vrlo jednostavan, prilazem image datoteke sa PSR1500, crvenom bojom je oznaceno sta je vazno obratiti pogled i samo se toga drzte i rezultat je 100% PSR TERCA. Slijedite to (slicno je i kod drugih psr modela):
1. tipkom FUNCTION pa na utility pa nasystem reset

Dodato:
Sada na slici 2 kao sto se vidi s lijeve strane funkcijom MARK oznacite SYTEM RESET (factory reset execute) a s desne strane tipka G system setup files. Kad ste nju stisnuli dolazite na panel menija gdje pise SYSTEM SETUP. Vi nadjite sadrzaj tri fajla koji ste prethodno kopirali na smart media ili usb stick, a tipkom TAB idete na to mjesto gdje ste iskopirali datoteku. Ako je to npr bio usb tada idete na USB i nadjite fajl terca setup i dalje otvorite taj folder te nadjite datoteku imenom Terca Setp (vidi sliku)