Videti jedan post
Star 04.06.2009, 13:59   #8
kreso
Šerif

kreso's Avatar

Registrovan/a dana: 28.04.2005
Mjesto: HR
Godina: 53
Downloads: 986
Uploads: 21
Rekao HVALA: 10
Zahvalili mu 47 puta u 41 Postova
Instrumenti: Pa600, Tr, Dallapa, Excelsior CD Ancona
Interesi: Samo muzika i uvijek muzika
kreso befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Pa60 je nešto između Pa50 i Pa80. Znači ima ploču od Pa80, čak na njoj imaš i predviđeno da se nadogradi Flash memory card slot (mada kad zbrojiš trošak nabave i ugradnje, onda ti se isplati odmah nadoplatiti za Pa80). Pa60 ima mogučnost ugradnje HDD-a i sistemski radi isto kao i Pa80, samo kako smo već rekli nema mogučnost reproduciranja samplova.
Dali mjenjati E50 za Pa60 ? Hmm, ja kao stari korgovac bi to odmah učinio samo iz razloga što ti KORG Pa dozvoljava prekucavanje tvorničkih stylova i što je sound na Pa60 nešto "bolji" od E50. E sad, što se tiče aranžera znaš kako se kaže Roland je Roland. U biti, sve je stvar ukusa. Preslušaj svoj najbolji set i neka ti neki karan prezentira Pa60, ako nema onda može i Pa50 (to ti je isto samo bez HDD-a) ili Pa80 bez samplova, mada mislim da je Pa80 kao aranžer dosta bolji od Pa60. meni osobno Pa60 više vuće prema Pa50, samo što je designom malo ljepši i što je ipak materijal kvalitetniji, tipka bolja, ostalo ti je sve manje više isto.
S druge strane ne zanemari činjenicu da je E50 dosta mlađi aranžer od Pa60, ako se ne varam razlika je 4-5 godina.
S obzirom da imaš Tr-a ostani ti rađe na Rolandu i razmišljaj rađe da ušparaš za G-70 ili E-80. Uvijek je bolje imati u "staji" dva različita konja, nego dva konja iz iste ergele, jer faktički Tr i Pa60 ti imaju skoro pa isti sound, razlike su mizerne.