Videti jedan post
Star 13.06.2009, 00:31   #2
bandza
Vredan član društva

bandza's Avatar

Registrovan/a dana: 08.12.2007
Mjesto: Valjevo
Godina: 43
Downloads: 1192
Uploads: 1
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 4 puta u 4 Postova
Instrumenti: Fantom G6
Interesi: Muzika,Studio
bandza befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
bandza pošalji poruku preko MSN messengera bandza pošalji poruku preko Skype™ messengera
Standard Video skola

Evo ovako!Ja sam dosao na ideju da probam da napravim malu video skolu sa opremom koju imam!Nisam u situaciji da kupujem kameru.Mozda pokusam da je pozajmim ili da probam da pozovem dvojicu prijatelja koji rade na televiziji pa da ih platim da mi to oni snime.Ali ako mi to ne podje za rukom onda moram da probam sa svojim digitalnim fotoaparatom Cannon-om od 4 megapixela.Probao sam sa njim vec to i uvideo da po danu i kad je dobro osvetljenje i kad je iz pticije perspektive u mirnoj ruci da to moze da prodje.Jednostavno se vide prsti i dirke i moze se sa toga uciti.Pa cu probati da napravim jedan mali improvizovani stalak koji ce da drzi taj fotoaparat da bi slika bila mirna i da ne moram ja da drzim ili da maltretiram nekoga da to radi umesto mene.Imam u planu da zvuk snimam preko kompijutera i zvuk same klavijature i zvuk mikrofona sa kojim cu snimati glas.Glas je neophodan zbog samog objasnjavanja prstoreda (prstometa,rasporeda)i ostalog.Pa bi taj zvuk mikrofona i zvuk same klavijature nekako povezao sa slikom snimljenom fotoaparatom.E sad ako neko ima nekakav pametan predlog sa kojim programom bi to mogao da uradim neka kaze.Ja nisam vican sa video produkcijom i montazom pa bi voleo da to nesto bude jako prosto i kompaktno.E sad ova tema je otvorena da bi svako mogao da da nekakav predlog vezan za sam nacin usnimavanja kao i montaze svega toga.Znaci svaki predlog vezan za bilo sta sto ima dodira sa VIDEO.Ta skolom je dobrodosaokodje ako neko ima zelju da na neki nacin pomogne u ostvarivanju ovog projekta neka kaze.Mozda postoji jos neko ko bi znao i imao mogucnosti da snimi neki tutorijal i sl.Mozda neko moze da pomogne na razne nacine u ostvarivanju ovog projekta.Ali i bez pomoci cu uspeti da ostvarim to sto sam zamislio u jednom pristojnom kvalitetu.S tim sto mi je jedini problem sad za sad kamera i montaza ali se nadam da cu to resiti.Neka svako slobodno kaze svoj predlog kako bi to trebalo napraviti,kako to treba da izgleda,sta treba da sadrzi u sebi (koje pesme i kola).Ako neko zna neki primer video skole tj. kako je to neko odradio za klavijaturu neka posalje link meni na PP (privatnu poruku).Pa se moze iz primera videti sve.Ja sam to donekle osmislio ali ja zelim da ugodim krajnjem korisniku a ne sebi pa je zato zgodno da cujem predloge krajnjih korisnika ili nekog ko ima sta pametno reci po tom pitanju.