nisam prije tjedan dana mislio da cu ovo prenijeti iz hajde da se hvalimo u hajde da se zalimo, hmmmm.... odakle da pocnem. Bio sam na proslavi sv.Ante blizu Konjica. Bio je tu rodjak od moje majke s kojim sam vec svirao i super smo se uklopili ranije, doveo je jos jednog gitaristu. Krenuli mi poslije mise da malo sviramo i moram priznat pristojno smo zvucali, medjutim nisu ljudi nesto puno igrali jer su bili gladni pa smo odlucili nastaviti poslije rucka. Poslije rucka uzmem harmoniku kad vidim dosao je neki fratar s manjom weltmeisterkom od moje, dosla je jos jedna gitara koja je preoblicena u basprim i jos jedan prim. Kontam bice ludara. Majko mila moja! Kako sam se tu zahebo. Ajd krenuli mi svirat kolo, kao ovaj s primom ce svirat. I krece on svirat kolo, vidim narod se hvata, ja udarim kontru i pratim. Neko tamburasko kolo. Ajde krenem onda ja svirat jedan mix, vidim neki lik meni nesto pametuje nemoj tako nego ovako, ja ga kuliram. E onda krecu pjevat pjesme, katastrofa!!! Tim ljudima je slon prdnuo na uho, samo se znaju dernjat, da nisam cuo svoju harmoniku kako svira, jos se to ponapijalo pa smrde na kilometar. I govore meni ljudi Mado ajde sviraj moravac. Ja krenem svirat i odsviram ga do kraja vidim raja se nalozila zaigrali bas. Kad dodje meni taj fratar sto je imao ko neku harmoniku, nemoj svirat taj srpski moravac nego nas hrvatski!!!!!!!????????? Ajde kuliram ti ja i njega, kad govore meni ajde sviraj uzicko i ja krenem svirat uzicko, taman hoce narod da se uhvati da igraju, kad meni popina skloni ruke s harmonike i kaze, sta sviras to srpsko, sviraj nesto nase. Ja mu kazem ti bi trebao da si svet covjek, a tako nesto pricas, nacionalisto. Onda se krene svadjat ovaj moj rodjak od majke sto je jedini uz ovog njegovog prijatelja gitaristu svirao kako treba. Krece opet kolo s prim tamburicom. Opet ono isto

Tu mojim mukama nije kraj, jos su ga jedno 3-4 puta isto odsvirali, ali spasio me je majkin rodjak i kad mi dosadi samo mu kazem glasno opali codu da zavrsimo. Krenem ja svirat jos jedan mix kola, kad pridje mi onaj isti lik sto mi je pametovao kako treba da sviram i hoce da mi mijenja registar, ali izmaknem se. Sada slijedi vrhunac. Taj lik kaze kad zavrsis kola daj meni malo da zasviram i ja sviram, ono kako se ponasa izgleda isto kao da govori, ajde mali ne seri, daj je meni ovamo da ti pokazem kako se svira. Dadnem mu svoju harmoniku, a ovaj rodjak se ode odmorit i dadne meni svoju harmoniku i krene on svirat i pjevat pjevaj mi pjevaj sokole. Boze mili, kako je pjevao ja mislim da mi je bubnjic supalj, krenuo ono svirat isto djeca kad se uce u tercama i razvukao joj mijeh toliko da sam se morao izmicati i jos meni pocne pametovat sviraj iz C, pa iz G. Jedan moj rodjak je komentirao, sigurno misli da ce bolje svirati ako vise rastegne mijeh. I zavrsi ta pjesma, kad govori on, e sad jednu da se ne zaboravi. Taman kontam opalice neku finu staru pjesmu. Ja kad podje pjevat evo zore evo dana... meni se svaka dlaka na glavi digla, jos ovaj ostatak muzikanata prihvatio pjesmu, a ja se dreknem, halo jesi ti normalan, stani, nisi ti dobar, prestani. Oni stadose svirat na trenutak, a ja kazem ne mozete ovdje to svirat, jos pred crkvom, a u tom kraju ima i drugih nacija, a on zaboli njega k... rastegao je i nastavi svirat, majka me povuce nazad i kaze ma pusti budale neka sviraju, nisi trebao davati harmoniki, neka tebe sa strane i spakujem harmoniku. Kolege, ja sam najebao zbog svoje naivnosti i neiskustva, samo da vam kazem svima, moze se svrstat u prvu i najvazniju muzicku zapovijed. NIKADA, NIKOME SVOJ INSTRUMENT, POD CIJENU ZIVOTA NEMOJTE DAVATI MAKAR ZA 1 SEKUNDU, OSIM AKO GA NE ZNATE!!! Ispisah se i ja, ali ovo sam jednostavno morao podijeliti s nekim