Mislim da smo i ja i ti dali osnovu "sta i kako".
Ne da pravim sad reklamu za ART "alatke",ali svako moze da izdvoji 30EUR za XDIRECT a svako drugi za nesto bolje,poput DBX Db12 koji kosta neki euro vise.Sasvim dovoljno za dobar fundament sounda.
E sad ako ne znate raditi ekvilajzerom,mozete i najbolju akustaru upropastiti losim podesavanjem.
Zlatno pravilo,pogotovo za Ac.gitare i mikrofone:
ako vam na linearnom EQ lose zvuci,dzaba sve!

Dobar mikrofon i akusticna gitara,uvek na flat poziciji(mikser-soundcheck)
kasnije fino podesavanje,ali uvek umereno i izbegavati velike oscilacije frekfencija.
Ja licno ne bi koristio gotove presete na nekom procesoru,posto mislim da se izgubi naturalitet gitare,ipak se radi o akusticnom instrumentu koji tako treba i da zvuci.Ponavljam,to je moje licno mislenje,svaki ima drugi ukus a o tome ne treba sporiti.Kad ja sviram akustaru podesim kako ja hocu da je cujem a kad sam iza miksera,sve zelje(osim preverzne,u smislu sounda) ispunjavam.
Svakako da je i pravac muzike veoma bitan,drugacije se podesi Django style,normalno sasvim drugacije "like Clapton" sound ali to je posebna tema.Rado bi diskutirao i na ovu temu,ali neki drugi put.
Mislim da nismo jos offtopic,

,posto svakome uvek zatrebaju ovakve informacije.Ako ima raspolozenja,ja bi "razradio" temu:guitar sound
Pozz