Vidim da u ovoj temi ima svega i svacega, a to je inace kod muzicara tako uvjek se neko voli hvaliti u fazonu "joj ima posla nemogu glave dignut" pa onda "dnevnice po 100-200 e" govorim za Bosnu. Ma dajte kakve gluposti pricaju pojedinci. Pa se onda desi da se meni jedan kolega hvali kaze: imaju 20 svadbi u mjesec dana

halo kako je to moguce pa ne zene se ljudi ponedeljkom i utorkom itd. Ja znam da se kod nas zna raditi i za 10-15 e, a sto neko u temi rece sto da ne kad neko zivi samo od svirke jbg neko citav dan irgetuje za 7 e. Ipak cinjenica je da je posao muzicara danas podcijenjen tu nema govora a za sve su krivi nadri muzicari koji sebi kupe laptop ili aranzer i pustaju fajlove, a pravi muzicari nemaju posla ili rade za male dnevnice.
I da kazem svoje misljenje: Nek se svako snalazi kako zna i umije i nek svira za koliko god on misli da treba to je individualna stvar. Takva su vremena ljudi, tesko ce iko kucu napraviti od svirke kao sto su nekad muzicari radili u ona zlatna vremena!