Tema: Vlaska kola
Videti jedan post
Star 25.07.2009, 10:15   #6
grandia
Veliki prijatelj foruma

grandia's Avatar

Registrovan/a dana: 05.03.2009
Mjesto: BEC, Kucevo
Godina: 52
Downloads: 230
Uploads: 24
Rekao HVALA: 39
Zahvalili mu 60 puta u 56 Postova
Instrumenti: S910, MU50, W7, JV1010
Interesi: muzika, pc-igrice
grandia befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

sto rece drug rade koki: tema je stvarno haos

da sam ja neki ozbiljniji muzicar mogao bi mnogo da vam ispricam o vlaskim harmonijama ... posto nisam, mogu samo da vam kazem da tu postoje veoma mnogo jel ima i mnogo razlicitih vlaskih stilova ...

u svakom delu srbije gde vlasi zive svira se drugi vlaski stil (ako se to tako moze reci)

mogu reci da sam slusao skoro sve al porasto sam sa onim stilom koji se kod nas okolina pozarevca, tacnije kucevo - brodica svira ... tu su poceli pre mnogo godina orkestar mileta matusica, znaci njegovi sinovi i sinovi od brace.

velizer, velja, brana, dragi itd. matusic. velizer kao harmonikas je imao dosta ucenika koji su njegov stil poboljsali i iz kucevo-stil napravili brodicanski-stil. najbolji primer za brodicanski stil je bojan obradovic.

slusajte i sami jedno kolo od bojana obradovica i jedno kolo iz kraja negotina, zajecara, bor itd. ... primetitcete veliku razliku i harmonije i melodije.

sto se tice vlaske muzike uopste, tu bi trebalo dugo vreme da se slusa vlaska muzika da bi muzicar imao sluh za nju. trileri ko trileri nisu bas tesko da se nauce, al harmonija nije bas jednostavna. mislim da je neko uspesan u tom smislu kad je u stanju da sam izmisli neko kolo il melodiju.

pozdrav svima
grandia je offline   Reply With Quote