Neko je pomenuo da moraš biti bolji od nekoga da moreš da kaćžeš da nije dobar...Taj dvojkaški ili ciganski stil (ni sam ne znam kako da ga nazovem),sastoji se samo od improvizacija koje su bazirane na istim akordima,malo im se izmeni redosled,malo se promene figure,koji triler ili melos,narokaš se i celu noć samo se igraš s tim...Meni se to ne sviđa.Sad ću opet da pomenem Južni Vetar...Pojedine pesme koje su tamo svirane imaju tako lep raspored akorda,tako čisto odsvirane foršpile,improvizacije da je ubitačno za uši.E sad šta mogu ja pametno da čujem od ovog spota od Mikija?Ništa...A da pomenem i legendarni DROGA BAND,koji je u svoja vremena imo tu grešku da je bio 10-15godina pred svojim vremenom i njihov melos nije toliko prošo kod naroda dok su sami muzičari bili jedni između boljih na balkanu sa ubitačnom tehnikom i idejama za muzikua koliko ljudi zna za njih?Jako malo...
Ljudi uživajte u životu i ne vodite brigu koliko je ko sposoban i kakav je muzičar...jednog dana ćete shvatiti da je ZDRAVLJE čovjeku na prvom mjestu...Budimo svi drugari jedan drugom na ovom forumu...
|