Ovako, ljudi se varaju da mora biti neki mocan PC. Pa ljudi, ja sam pre godinu dana vezao neki matori casio preko usb/midi kabla i pravio presete u Brainspawn forte koji su se pozivali na sekundu, a koristio sam iskljucivo kontakt 3 i Vsampler. I sa OMB je lepo radilo, posto taj casio nije imao ritam masinu mada, ruku na srce bilo je malo zatrzavanja, ali zbog toga sto je islo preko OMB, pa nisam mogao midi kontrolere dovesti u red. E sad, to sam sve radio na racunaru iz 2003 godine (AMD sempron na 1,64 GHz, 512 MB ram-a, integrisana zvucna...), i to sve je sljakalo korektno bez ASIO drajvera, e sad mozes zamisliti kako ce raditi na mini laptopu triput jacem koji ce biti totalno rasterecen bilo koji drugih stvari, i bez OMB-a, posto ce komande za ritam sve da idu preko yamahe. Znaci samo kontakt 3 (posto mi se najvise svidja za rad), semplovi za njega, sve ispodesavano, i eventualno textovi i mp3 matrice. I da, sto se povezivanja tice koliko sam razumeo islo bi iz sinta sa onim fax kablom do racunara (usb), a iz laptopa onda bi se moralo povezati nekim sistemom (zaboravio sam kako) do klavijature, tako da bi se sav sound sa kojim se radi cuo na zvucnicima od klavijature (kao da si povezao sempler na sint). Tako nekako ce ici, ali cekam konsultacije sa kolegom, pa cu onda videti kako on to zamislja, a veruj mi, on covek sta zamisli to i uradi....
|