|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Mixeri Sve o miksetama |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Moderator
|
![]()
Imam problem sa Powermateom.
Npr, kad ga iznesem u hladno, recimo, ako idem da sviram, dodjem, namestim se, upalim ga, on upali na desnoj strani 4-5 dioda i one se lagano gase kako se mikser zagreva. Zbog cega se to desava? Znaci, kad stoji u sobi gde je 20 stepeni, sve je normalno, cim se iznese na svirku i malo "ohladi" upale se diode i gase se dok se ne zagreje. Ako moze neka pomoc, bio bi jako zahvalan.
![]() |
#2 |
Vredan član društva
|
![]()
Druze to se meni desavalo dok mi je oprema stajala u autu,tj od mnogo vlage probaj da mikser u kuci drzis na nekom toplijem mestu par dana pa vidi sta ce da se desi,verovatno je navukao dosta vlage
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Moderator
|
![]()
U kuci mi non stop stoji u sobi, tu boravim, pa je konstantno velika temperatura.
![]() |
#4 |
Drugar foruma
Registrovan/a dana: 10.01.2011
Downloads: 3438
Uploads: 30
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 23 puta u 19 Postova
![]() |
![]()
Taj mikser ima nekoliko zastita u sebi pa predpostavljam da te diode pale zbog toga.A kazi mi koje se konkretno diode upale.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 08.07.2009
Mjesto: Kacarevo
Downloads: 498
Uploads: 20
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 32 puta u 30 Postova
Instrumenti: korg Pa3x i dallape
![]() |
![]()
Ostavi mikser bar 20 minuta, da se navikne na toplotu u toj prostoriji. Svi instrumenti, pa cak i kompijuter ili bilo sta sto ima elektronike u sebi, ne trpi bas promenu temperature. Pogotovo drasticna promena iz hladnog u toplo moze da bude opasna, da instrument pregori. Pozzz
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
|
![]()
@casi
Upali se 4-5 dioda sa desnog vumetra. Levi se ne pali, samo desni.
![]() |
#7 |
Drugar foruma
Registrovan/a dana: 10.01.2011
Downloads: 3438
Uploads: 30
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 23 puta u 19 Postova
![]() |
![]()
Ne bi trebalo tako da radi.Verovatno imas neki problem sa desnim kanalom na mikseru.Ukoliko bi se javio i na L i R vu metru onda bi verovatno sumnjao na zastitu.Da li si mozda gledao upustvo za PM 1000 i da li se spominje negde u kom slucaju se pale led diode.Moguce je i da u desnom kanalu imas prolaz nekog signala-prilikom paljenja koji kasnije nestaje a manifestuje se sporim gasenjem dioda.Da li se to pojavljuje prilikom paljenja bez mikrofona i instrumenata-samo mikser
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Vredan član društva
|
![]()
Druze sad sam tek video da ti se jedna strana dioda pale,kod mene su bile obe,mislim da je najpametnije da posetis nekog majstora
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Moderator
|
![]()
Posetio sam dvojicu, i nisu mogli da rese.
Pali se i bez instrumenata i bilo kojih drugih kablova ukopcanih.
![]() |
Favoriti |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|