|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Korg Korg-ovci! Ovo je mesto za vas! |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Odomaćeni član
|
![]()
Moze li neko ko zna da objasni kako da odsviram tercu odredjenog kola,pa da to spakujem u sve 4 varijacije i snimim?
Kako se to radi i da li je puno komplikovano za pravljenje? Promijenjeno od Sejox (11.01.2010 u 19:12 sati) Razlog: Dopunjen naslov teme. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Vredan član društva
|
![]()
Brate jel si mislio na pa 80?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Odomaćeni član
|
![]()
da,zaboravih reci
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Vredan član društva
|
![]()
E ovako, moras mi napisati da li hoces na vec neku gotovu dvojku sa varijacijama, ili od nule sve posebno.
Dodato: Drzao sam bebu pa nisam mogo opsirnije da te pitam.Pretpostavljam da ti hoces da snimis terce a da sviras uzivo kolca?Jel da? Promijenjeno od dekipa (11.01.2010 u 19:03 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Odomaćeni član
|
![]()
ma na vec gotovom ritmu,da napravim za 10-tak kola,a solo desnom rukom.
znaci da sva ta kola imaju istu pratnju. prvo sam mislio da probam terce sa midi in-out al ne znam kako se to radi bem ga |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Vredan član društva
|
![]()
Evo ti brate za snimanje terci.
E ovako brate, odaberes tu dvojku, odes na RECORD i izaberes CURRENT STYLE.To ti je vec postojeci taj ritam. Ako hoces da ti ostane taj bubanj i perkusion odes na MENU odaberes DELETE, oznacis desnim page-om prvi red gde ti pise TRK i tu obrises sve postepeno redom osim DRUM i PERC jer moras naravno da snimis posebno bas, kontre, tj ACC1 , ACC2 ... Da ne zaboravim brises na taj nacin tako sto postavis na TRK zeljenu stavku i dva puta pritisnes ENTER. Idemo dalje, iz te pozicije pritisnes EXIT i vraca te na onaj pocetni nivo posle CURRENT STYLE.Prva stavka koja ce ti pisati u gornjem levom uglu E:V1 CV:CV1 to znaci da ti je odabrana ta varijacija za snimanje. Moraces da izbrojis koliko takta ima u toj varijaciji sto snimas tercu.Navodimo primer ima 16, stavku CV Len: oznacis sa levi taster gde pise BASS/PERC i sa tockicem stavis na broj 16 i takodje oznacis sa denim tasterom UPPER1 R:RT RL: i stavis da bude 16.Ukljuci metronom da ti bude lakse posto ce on da kuca dok ti sviras i to ces uraditi tako sto ces oznaciti METRO: sa testerom UPER2/ACC3.Valjda si do sada ukapirao koli su to tasteri. Kad si to uradio pritisni TRK.SELECT to ti je ispod displeja levo u pravcu gde pise F-1 i oznaci na primer ako hoces da ti bude ta terca na ACC5, pritisni, odi desno na neki user sa programskim bojama ili odaberi neku fabricku boju, na primer harmoniku, i opet pritisni EXIT, pritisni START/STOP pocece da ti otkucava i pocinje ritam da pici i ti naravno snimas tercu.Ako pogresis uvek mozes da se vradis na onu stavku DELETE i obrises ali samo taj ACC koji si snimao. Kad si nju snimio ides dalje, na primer BAS, oznacis tasterom ACC/BASS, odes u USERE ili programske boje, odaberes koji hoces bas, pustis na START/STOP i picis bas, pa dalje kontru... Iz te pozicije opet pritisnes TRK.SELECT levo lampica gori, vraca te na pocetni nivo, oznacis levim tasterom E: i stavis varijaciju 2, ponovis postupak ... I tako za sve cetiri varijacije. Kad si sve to snimio pritisni RECORD napisi kao ce da ti se zove stil, odaberi gde ces da ga snimis, dva puta enter i to je to za sada. Ovo ce ti biti nejasno ali moras polako dok ukapiras.Ima tu jos stavki ali za sada ti je ovo. Tu sam, javi se i da ne zaboravim da se izvinjavam clanovima i moderatorima na nekoj gramatickoj gresci. Pozdrav! Malo sam pogresio u naslovu, bem ga bas, mnogo za pisanje naslov bi bio kako da snimis ceo ritam. Ajde u zdravlje! Promijenjeno od dekipa (11.01.2010 u 20:04 sati) |
![]() |
![]() |
Ćlan 5 Vam se zahvalio, dekipa, za koristan post: | agrimo (10.12.2011), aleksandar031 (13.01.2010), amir979 (08.06.2011), karlovac29 (09.05.2012), muamerboss (22.02.2010) |
![]() |
Favoriti |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|