|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
IT Sektor Sve o digitalnim tehnologijama koje ne mogaju biti usko vezane za muziku |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Kao kod kuće
Registrovan/a dana: 12.06.2011
Mjesto: Korčula
Godina: 39
Downloads: 321
Uploads: 5
Rekao HVALA: 102
Zahvalili mu 148 puta u 143 Postova
Instrumenti: PSR S910,MOXF 6,PSR SX900
Interesi: Računala i glazba
![]() |
![]()
Pozdrav!
Kad sam instalirao drivere za PSR 3000 nisam ni znao šta se je desilo sve do neki dan. Default MIDI device a.k.a moja zvučna kartica je najednom nestala i to sam skužio tako da sam neki .mid fajl pokušao pokrenut s kompa i neće da svira. I Van Basco i sva ostala artiljerija sličnih programa koje imam kažu da nemam MIDI uređaj kojeg sam dosad imao prije same instalacije Yamahe. ![]() U control panelu je sad pod MIDI music playbak sve zamagljeno i piše "No MIDI playback device" i ćorak po pitanju slušanja .mid i .kar fajlova. Slušat ih jedino mogu ako priključim klavijaturu na komp i zvuk izlazi iz zvučnika na klavijaturi. Pokušao sam iskopčat klavijaturu i reinstalirat drivere za svoju zvučnu karticu al đaba,sve ista stvar. Može li se uopće koristit MIDI s moje kartice sad ili moram Yamahu kao MIDI device deinstalirat? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Super-Moderator
Registrovan/a dana: 14.04.2008
Mjesto: Zagreb
Downloads: 343
Uploads: 22
Rekao HVALA: 52
Zahvalili mu 1.826 puta u 1.360 Postova
Instrumenti: Genos2
![]() |
![]()
Reinstalacija drivera za zvučnu karticu kompa je trebala popravit stvar. Pogledaj u Device manageru ( u run polje upiši "devmgmt.msc" bez navodnika) da li imaš koji žuti upitnik. To provjeri bez uključenog PSR-a.
Ako je tu sve u redu, a dalje ne radi MID onda pokušaj ovako. Deinstaliraj Yamahin driver, zatim u Device manageru deinstaliraj midi driver, a potom ga onemogući (disable). Restartaj računalo i prilikom podizanja sustav će sam pronaći harver i pokušati instalirati driver. Ako uspiješ "forsiraj" ti instalaciju drivera za zvuk a ne da win postavi svoj. Budi siguran da PSR nije spojen na komp i da imaš odgovarajuće drivere za zvuk (OS i bit). |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Kao kod kuće
![]() |
![]()
Od tad imam u device manageru Microsoft kernel DLS Synthesizer i Microsoft kernel GS Wavetable Synthesizer s uskličnikom a ne s upitnikom. Bavim se računalima već desetak godina i ovo još nisam vidio da reinstall zvuka ne popravlja stvar. Vec sam deinstalirao sve i pokusao opet al đaba. Jedino nisam Yamahin driver brisao dosad al i to ću probat. Hvala.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Super-Moderator
![]() |
![]()
Ti driveri ponekad znaju zakomplicirati stvari.
![]() Krivo sam napisao "zatim u Device manageru deinstaliraj midi driver", mislio sam na audio driver ali to predpostavljam da si shvatio. Nakon deinstalacije yamahinog drivera restartaj računalo i ako te ne pita za tu radnju. Za svaki slučaj. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Kao kod kuće
![]() |
![]()
Deinstalirao sam Yamahin MIDI driver i restartirao računalo. Zatim sam instalirao najnovije drivere za svoju zvučnu karticu i ona dva nesretna (Microsoft kernel DLS Synthesizer i Microsoft kernel GS Wavetable Synthesizer) su i dalje tu s uskličnikom. Zapravo su kao instalirani ali ne rade. Onda sam na silu tisnuo neke Realtekove drivere na te dvije komponente i nestali su i uskličnici i te dvije komponente iz device managera i opet nemam MIDI playback device.
Tada sam,da se ne nerviram i razbijam glavu ponovno instalirao Yamaha USB MIDI drivere i slusam preko klavijature i sad opet,naravno dok je klavijatura uključena,u MIDI playback devices imam PSR-3000-1, i PSR-3000-2 a u Van Bascu imam uz ta dva jos i MIDI MAPPER. Dakle,opet bez klavijature ništa i nema svirke .mid i .kar fajlova sto sam dosad mogao i s MP,MPC,VLC,BS,Winamp i slicnim playerima. Jedino mi bez klavijature svira preko MIDI and Style Playera koji je dosta primitivan i nema nikakvih opcija poput premotavanja,izlistavanja tekstova i sl,pa njega ni ne koristim,mada me čudi što s njim svira... Totalno idiotska situacija dosad neviđena... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Super-Moderator
![]() |
![]()
Ajde još jednom pročitaj što sam napisao u postu iznad. Nisi napravio 2 i 3 korak.
1. Denistalacija yamahinog drivera (restart) 2. Deinstalacija drivera od zvučne 3. Onemogući zvučnu karticu (disable) 4. Restart i po mogućnosti prije nego win postavi generičke drivere forsiraj instalaciju svojih. I budi siguran da imaš ispravne drivere za zvuk (Operativni sustav, 32 ili64 bit, koja matična - ako je implementirana zvučna) Ako ovo ne pomogne, pokušaj sa starijim driverima za zvuk. Pogledaj da li se i BIOS-u što promijenilo s postavkama (resetiraj BIOS). Da li zvuk radi na MP3, wav sada kad nije dobar MIDI. I ne bi bilo loše da napišeš koja konfa je u igri, koji OS (nije valjda Vista). Lakše ćemo pomoć ![]() Promijenjeno od casper (09.09.2011 u 15:00 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|