|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Sistemi Kompletni sistemi za ozvučenje... Kombinacije... |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Vredan član društva
|
![]()
pozdrav svim kolegama i jedan savjet ovako sad u subotu imamo svadbu 150-200 ljudi i imamo dynacord pm II 1000 i fbt maxX6 8Oma i sad,koega ima neke nove aktivne kutije yamahine mislim da su dvaneske sad me interesuje kako ih vezati na aktivnu miksetu spomenutu gore hvala svima unaprijed!!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 02.06.2008
Mjesto: HR
Downloads: 1686
Uploads: 11
Rekao HVALA: 26
Zahvalili mu 26 puta u 23 Postova
Instrumenti: Korg Pa5x, Ketron Event,Yamaha Genos2
![]() |
![]()
u Dynacord ustekas Main out i u kutije aktivne znaci bitno je da salje signal. a ostale mozes u dynacord gdje ide pasiva. i to je to. pozzz.
![]() |
#3 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
Dali u tom slučaju u aktivne kutije ide signal
bez efekta i ekvilajzera iz miksera ? I kako se tad pojačavaju aktivne kutije ? Na njima samim ili i na na mikseru ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 02.06.2008
Mjesto: HR
Downloads: 1686
Uploads: 11
Rekao HVALA: 26
Zahvalili mu 26 puta u 23 Postova
Instrumenti: Korg Pa5x, Ketron Event,Yamaha Genos2
![]() |
![]()
znaci ide ti sve sa efektima equlizerom, a pojacat moras na aktivnoj kutiji.to ti je sva mudrost
![]() |
#5 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
jednom sam aprobao na main out aktivne kutije,
ali mislim da nije ekvilajzer bio "aktivan" .Ne sjećam se dobro . Ima li na power mate EQ uot ? Dodato: jednom sam aprobao na main out aktivne kutije, ali mislim da nije ekvilajzer bio "aktivan" .Ne sjećam se dobro . Ima li na power mate EQ out ? Promijenjeno od romario (02.11.2009 u 14:25 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Odomaćeni član
|
![]()
Kad saljes signal iz MAIN OUTPUTS je uvek PRE EQ a kad izadjes iz EQ OUTPUTS je POST EQ.
Pozz
![]() |
#7 |
Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 19.05.2008
Downloads: 7
Uploads: 0
Rekao HVALA: 2
Zahvalili mu 101 puta u 95 Postova
![]() |
![]()
ja nebi zanemario ni mono aut,jest da je mono ali u nekim situacijama dobro dodje sto mono aut ima svoj potenciometar,pa mozes da doziras koliko signala da posaljes na aktivne,a posebno na masteru onda pojacavas pasivne,mada ima i solucija da se prespoji iz mono auta ponovo u ulaze ali to je prica za sebe,a i preko auxa se isto dozira tako da izbora ima na pretek
|
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|