|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
IT Sektor Sve o digitalnim tehnologijama koje ne mogaju biti usko vezane za muziku |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
Pozdrav svima..Koristim za internet ADSL-ov modem-ruter,i na njega imam povezana 2 racunara,svaki zasebno vuce vezu direktno iz rutera,naravno...koliko znam posto je to ujedno i ruter on bi sam trebao da deli podjednako konekciju na oba racunara,tj. da oba racunara imaju isti protok konstantno..Medjutim kad ja ili burazer na drugom kompu pustimo da se nesto skida s neta,recimo velicine 3 GB,to isisa skoro sav protok i na drugom racunaru,ponekad jedva stranicu obicnu da ne mozete da otvorite,a kamo li da radite nesto ozbiljnije....Gde je ovde problem??? zasto ruter ne deli protok podjednako i tada kad skidamo nesto s neta??? u principu kad jedan nesto skida s neta,ovaj drugi moze samo da slika s netom..moze li nekako da se podeli protok jednako za oba kompa,i da on bude konstantan ma sta radili na racunaru (skidali nesto,surfovali i sl)??? hvala i pozdrav
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Godfather
|
![]()
Problem je u tome što većina tih ADSL modema-routera nema takozvani Bandwidth Balancing.
On ne raspoređuje ravnopravno bandwidth već to maltene ide po principu ko koliko zagrabi. Uz to, najčešće primat daje prvoj napravljenoj konekciji, a pošto je ta konekcija koja skida fajl od 3GB najšeće i najstarija, teško da iko može da zagrabi nešto pored nje. Sad, možeš u programu sa kojim skidaš da ograničiš brzinu, i tada ćeš ostaviti dovoljno bandwidth-a za nesmetan rad drugog kompa. Ili, ako imaš sreće, možda na samom routeru postoji limitiranje brzine po kompu, mada čisto sumnjam znajući koje routere daju naši provajderi.
![]() |
#3 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
Ok hvala na odgovoru...reci mi kako da proverim da li ruter ima na sebi opciju za limitiranje protoka??? hvala
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Godfather
|
![]()
Zavisi koji je.
Napiši model, ako ga znaš, ili ga bar opiši ili slikaj ako ne znaš tačan model.
![]() |
#5 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
Evo slike modema...hvala i pozdrav
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Drugar foruma
|
![]()
Kolega je imao takav problem pa je uzeo neki razdjelnik ( mislim da se zove swich ) Takav isto koriste u igraonicama i internet klubovima. A zavisi i koji si paket uzeo sa kojim protokom.
evo slike kako to izgleda ![]() Promijenjeno od Ace (11.10.2011 u 00:11 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|