Korisničko Ime
Lozinka
Registracija

Nazad   YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum > Razglasi i ozvučenja > Mixeri

Mixeri Sve o miksetama

Odgovor

Alati tema Display Modes
Star 05.11.2011, 07:48   #1
Milan$
Stvarno kod kuće

Milan$'s Avatar

Registrovan/a dana: 02.04.2009
Downloads: 6415
Uploads: 2
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 89 puta u 83 Postova
Instrumenti: Pa5x
Milan$ befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Milan$ pošalji poruku preko MSN messengera
Standard Soundcraft EFX8-problem sa vumetrom ! ! !

Pozz svima...Imam problem sa soundcraftrom efx8..bar mislim da je problem..Vumetar mi uopste ne radi,ukoliko nije ukljucen PFL po kanalu...Znaci,ako je na svima kanalima iskljucen PFL,vumetar je skroz mrtav,uopste ne reaguje,kolko god jako i do daske bilo sve pojacano,znaci nista....Kad upalim PFL po kanalu,onda radi vumetar,i pokazuje signal za konretno taj kanal na kom je ukljucen PFL..ipsravite me ako gresim,ali ovo ne bi trebalo ovako zar ne??? bas sam pricao i sa kolegom Beetowen,i on mi kaze da vumetar mora da radi i kad je iskljucen PFL po kanalu..Pa sta mislite gde je onda problem kod mene na mom mixeru??? pozdrav i hvala
Milan$ je offline   Reply With Quote
Star 05.11.2011, 14:01   #2
momo
Ovaj baš voli da kuca

Registrovan/a dana: 10.09.2004
Mjesto: Vukovar
Downloads: 2865
Uploads: 0
Rekao HVALA: 81
Zahvalili mu 37 puta u 37 Postova
Instrumenti: Shure 58,psr9000,emx 5000,Impulse 1015,TNT 160
momo ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Iznad master kanala kod mene ima dva dugmeta na yamahi pfl i afl možda je to.
Hehehe sad mi palo na pamet pa šta će ti to?
Samo da vidiš kad klipuje hehehe?
Šala mala...
pfl kolko znam znači pre fader listen=slušanje prije klizača,afl=slušanje posle klizača.
Ako sam dobro naučio ovaj prvi je za monitoring jačine ulaznog signala(gaina) a drugi jačine u miksu pojedinačnih kanala .
Da li ti je mikser spjen sa pojačalom i zvučnicima tj. da li se čuje zvuk dok nema signala na vu metar?
momo je offline   Reply With Quote
Star 05.11.2011, 14:24   #3
Milan$
Stvarno kod kuće

Milan$'s Avatar

Standard

da,mixer je spojen sa pojacalomk i ima zvuka sve je to ok,kako treba,samo vumetar ne radi...
Star 05.11.2011, 15:21   #4
smuchac
Odomaćeni član

smuchac's Avatar

Registrovan/a dana: 12.06.2011
Mjesto: Korčula
Godina: 39
Downloads: 321
Uploads: 5
Rekao HVALA: 102
Zahvalili mu 147 puta u 142 Postova
Instrumenti: PSR S910,MOXF 6,PSR SX900
Interesi: Računala i glazba
smuchac ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Ja ti mogu uslikat svoga večeras ako ti šta znači,baš nam je neki ton majstor iz Slovenije neki dan čačkao po njemu pa je "podesio" sve (bar se nadam)...
smuchac je offline   Reply With Quote
Star 05.11.2011, 15:35   #5
Milan$
Stvarno kod kuće

Milan$'s Avatar

Standard

aj drug uslikaj ako ti nije tesko pa postavi..pozz
Star 07.11.2011, 09:59   #6
smuchac
Odomaćeni član

smuchac's Avatar

Standard

Imam sliku,al na poslu sam pa nemam načina da ti je pokažem. Svejedno,sa slike nećeš vidjeti ništa jer se ne vidi jeli koje dugme stisnuto ili nije. Ti zapali svaki PFL dugmić pa vidi kad ce se uključit vumetar. Ja sam na svome baš čačkao i palio gasio dok nisam dobio zvuk bez vumetra. Znači,kvaka je u njima i najvjerojatnije mora da bude tako,tj. bez PFL-a nema vumetra.... ili oboje nešto krivo radimo... Nisam ni ja previše upućen jer sam ga nedavno kupio,a neki dan mi je neki ton majstor koji ima jaka ozvučenja i iskustva s tim igračkama nešto podešavao dok mene nije bilo,i nakon njegovog "tretmana" ni meni vumetri nisu skakali,pa se sad i ja mislim,tko tu koga šeta,pa sad i mene zanima koja je varijanta ispravna,jer vumetre sam dobio kad sam kresnuo pojedine PFL-ove...
Star 08.11.2011, 07:34   #7
sinisa kg
Vredan član društva

sinisa kg's Avatar

Registrovan/a dana: 07.06.2010
Downloads: 0
Uploads: 0
Rekao HVALA: 2
Zahvalili mu 18 puta u 15 Postova
sinisa kg befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Pre-Post prekidac kod master sekcije sluzi da izaberete kakav ce AUX 1 biti-nema veze sa pikmetrom,a kada nijedan PFL prekidac na kanalima nije ukljucen automatski se na pikmetru pokazuje master level-koliko je jak izlazni signal-kada se ukljuci bilo koji PFL taster po kanalu on automatski prebacuje taj nivo na pikmetar i blinka dioda iznad pikmetra koja pokazuje da je ukljucen PFL taster(AFL-PFL ACTIVE)-imate objasnjenje u User Manualu i u elektronskom obliku na Soundcraft sajtu
http://www.soundcraft.com/products/product.aspx?pid=148
sinisa kg je offline   Reply With Quote
Sledeći član vam se zahvalio sinisa kg za ovaj koristan post:
smuchac (08.11.2011)
Star 10.11.2011, 18:11   #8
Milan$
Stvarno kod kuće

Milan$'s Avatar

Standard

Sta sad to znaci ljudi??? ja iz sinisinog posta razumem da pfl kad je ukljucen pokazuje jacinu signala na onom kanalu na kom je ukljucen PFl..a kad se on iskljuci (PFL), vumetar se odmah prebacuje, i pokazuje master level...jel tako???? ali kako onda i kod mene i kod kolege smuchac, vumetar ne radi kad se iskljuci PFL??? nista ne pokazuje,apsolutno nista, a tako je kod obojice ako sam razumeo...ili ja nisam nesto skontao kako treba??? pozz
Dodato:
Ne znam kako,ali evo kod mene prodario vumetar za master lvl..mada sam mogao da se zakunem ranije da nije radio....sad sam u par navrata pogasio sve pfl nekoliko puta,i palio ih,pa ponovo ugasio mixer i upalio ga, i sad radi vumetar i pokazuje master lvl..KONACNO.....hvala na pomoci u svakom slucaju i pozdrav

Promijenjeno od Milan$ (10.11.2011 u 18:18 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi
Star 10.11.2011, 22:18   #9
smuchac
Odomaćeni član

smuchac's Avatar

Standard

Ja,koliko sam shvatio,ako se pogase ti dugmići na svim kanalima,vumetar neće radit. Kanal na kojem se njega upali,pokazuje se na vumetru. Ja sada palim samo na onim kanalima koje koristim i mirna Bosna.
Jesam sad ja nešto krivo napravio,ili može i ovako?
Star 10.11.2011, 22:41   #10
Beethoven
Odomaćeni član

Beethoven's Avatar

Registrovan/a dana: 15.03.2007
Downloads: 1023
Uploads: 1
Zahvalili mu 105 puta u 92 Postova
Beethoven befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Moze i tako, nista tu nije krivo stim sto sad kontolises ulazne signale tih kanala. Da bi kontrolisao kolika jacina zvuka izlazi iz mixera i ide u pojacalo ili u aktivne kutije, moras da ugasis sve PFL-e i da onda imas informaciju gde si. Kad zelis da proveris koliki je ulazni signal nekog kanala, pritisnes PFL, vidis i vratis. Moze i duze da stoji ako ti tako treba ali to je informacija koju je dovoljno proveriti na 2 sekunde i posle nije potrebna. Jos ako uvek koristis iste kanale, na njima iste instrumente i iste izvodjace, PFL ti treba jednom da namestis GAIN i vise nikad (kao meni npr). A koliki je ukupni izlazni signal iz mixera je nesto sto uvek treba da bude pred ocima.

BTW, pfl koristimo i za preslusavanje tih kanala na slusalicama i monitorima tako da nemoj da vas djavo prevari da koristite monitor out ili phones i na velikim snagama slucajno pritisnete PFL na kanalu, uplasicete se.

PFL da sve vreme budu ugaseni (samo u vreme stelovanja gain-a ili provere). Kontrolisite izlazni signal.

Pozzz

Favoriti

Vaše dozvole
Ne možete postavljati Nove Teme
Ne možete poslati Odgovora
Ne možete postavili Privitke
Ne možete uređivati vaših Postova

BB-Kod je Uključeno.
Smajlići su Uključeno.
[IMG] Code jeUključeno.
HTML-Kod je Isključeno.

Brzi pregled

Trenutno vrijeme na Forumu 01:19

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Dizajn i izrada sajta www.neospindle.com
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org
ForumForum Privatne porukePrivatne poruke UP/Down CentarUpload/Download Centar TekstoviTekstovi VestiVesti TutorialTutorial AdresarAdresar KalendarKalendar Lista članovaLista članova FacebookFacebook DonacijeDonacije