|
![]() |
#1 |
Moderator
|
![]()
Desava mi se sledeci problem...
Sredio sam ritmove iz ****.SET-a kod sebe u klavijaturi, sve namestio, da budu iznivelisani, bla bla...I desava mi se sledeci problem - Kada prebacim sa loopovanog ritmova (npr. **** Rumba) na ritam koji nije loopovan a sredjen je i ubaceni semplovi u njega - u 90% slucajeva mi se cuje PUCANJ cim prebaci na ritam. Zbog cega se ovo desava? Pocinje stvarno da iritira, jer ne zelim da sprzim horne i visoke zbog toga.
![]() |
#2 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 20.08.2009
Mjesto: Tuzla - BiH
Downloads: 127
Uploads: 0
Rekao HVALA: 7
Zahvalili mu 19 puta u 19 Postova
Instrumenti: Korg Pa800,Pigini De Luxe,Klavir
![]() |
![]()
@skoricnik
Znam za taj problem to se meni desavalo dok sam imao PA-50. Ja mislim da je problem u semplovima i u tim loopovima. Vjerovatno je opterecenje preveliko pa ti se desava da pocne pucati. A sto se tice crkavanja horni i visokih,samo se pobrini da ne pojacavas klavijaturu prejako dok problem ne rijesis. Probaj da ukines semplove na dva ritma pa onda pokusaj da se prebacis pa vidi hoce li puci? Pisi ako bude jos problema. Veliki pozdrav...
Promijenjeno od Korg-Pa800 (27.08.2009 u 13:45 sati) Razlog: Dodao rjeseje |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Moderator
|
![]()
Moguce, moram da proverim to...
![]() |
#4 |
BANANOVAN na sopstveni zahtev!!!
Registrovan/a dana: 06.12.2004
Mjesto: Sabac
Downloads: 688
Uploads: 14
Rekao HVALA: 2
Zahvalili mu 42 puta u 39 Postova
![]() |
![]()
Mislim da je problem na nekoj traci u ritmu ili do nekog efekta na trakama, isproveravaj sve to redom...
![]() |
#5 |
Kao kod kuće
|
![]()
Ja sam imao problem samo na jednom ritmu,isto je pucalo kada sam prebacio na njega i onda sam skontao da mi je na tom ritmu problem pravio efekat na kontri,a bio je neki flager sa kompresorom tako nesto,ne znam sad napamet i cim sam promenio efekat vise problema nije bilo,a plus sam ga na traci pojacao fx send,tako da proveri koji su efekti na ritmu pa skini sve i vidi onda.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 20.08.2009
Mjesto: Tuzla - BiH
Downloads: 127
Uploads: 0
Rekao HVALA: 7
Zahvalili mu 19 puta u 19 Postova
Instrumenti: Korg Pa800,Pigini De Luxe,Klavir
![]() |
![]()
i ja mislim da je neka traka u pitanju...
ponekad su neke trake pojacane do daske i prilikom mijenjanja ritma jednostavno pukne nesto u zvucnicima. @skoricnik Pokusaj da spasis citav ****.set koji si editovao,uradi back up klavijaturu(znaci vrati fabricke ritmove)i onda ucitaj svoj set koji si editovao pa vidi hoce li biti problema. Lijep pozdrav...
![]() |
#7 |
Moderator
|
![]()
Sredio sam problem, bio je problem u efektu, tacnije na svim ritmovima samo koristim FX1 i to REVERB, a pre mi je bio na FX2 Graphic EQ - i ostali su pojacani potenciometri na FX Send od tog EQ (a ja sam njega skinuo u Effects), i oni su pravili problem.
Hvala svima ![]() Pozdrav
![]() |
Favoriti |
|
|