|
|
Muzički Software Sve što Vas zanima o radu sa nekim muzičkim programom koji nema sopstveni podforum... |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
![]() |
#1 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 08.05.2008
Mjesto: Kikinda
Downloads: 69
Uploads: 0
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 0 puta u 0 Postova
![]() |
![]()
POzdrav svima.
E ovako, prica je malo duza ali da biste me razumeli potrebno je da je ispricam celu ![]() Pa da krenemo ![]() - Kada pokrenem cu base idem na FILE -> NEW PROJECT -> EMPTY -> OK i sacuvam projekat negde ( u mom slucaju folder cb projekti ) - Onda kada mi se pojavi bela povrsina idem DESNI KLIK -> ADD TRACK -> MIDI - zatim pomocu lenjira obelezim deo koji zelim da "editujem" kliknem 2 puta u obelezeni deo i stvori mi se midi sempl. - onda idem na DEVICES ->VST INTRUMENTS -> pa mi se otvori novi prozor u kome imam 6 reda u kojima pise NO INSTRUMENTS i u kojim trebam da selektujem VST instrument, u mom slicaju kliknem u prvi red i izaberem DRUMS -> LM-7 i otvori mi se tabla i klikom na tastere cuje mi se FENOMENALNO bubanj, skoro pa kao uzivo da slusa. E sad moj problem ili pitanje je kako da programiram ( kuckam ) bubnjeve a da mi se cuju isto tako kako se cuju kada pritisnem neki taster koji se nalazi na tabli? posto ja kada programiram bubnjeve dobijem midi zvuk, znaci kao onaj sa karaoka a meni treba neki pro zvuk bubnja jer pravim demo snimak za svoju pesmu. mozete li nekako da mi pomognete? Evo neke informacije o mom kompijuteru cisto ako zatreba za nesto zvucna kartica: relatek sound AC'97 ram memorija: 512 procesor: 1.61 OVE PODATKE SAM NAPISAO U SLUCAJU DA MI JE POTREBAN JOS KOJI DODATNI PROGRAM PA DA MI ODMA KAZETE STA DA SKIDAM AKO ZNATE POSTO KAO STO VIDITE KOMP MI NIJE MNOGO JAK ![]() Evo imate i sliku ispod kako to izgleda kod mene cisto da biste mogli da uporedite. Hvala unapred svima na pomoci ![]() ![]() OVAKO IZGLEDA TA TABLA NA KOJOJ KADA KLIKNEM NA NEKI TASTER CUJE SE BUBANJE PERFEKT |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
|
![]()
Otvoris bubanj traku, zatim kliknes gore meni MIDI, pa onda OPEN DRUM EDITOR. Sa leve strane ti pisu elementi, sa desne kucas.
Pisem ovo iz glave, nije mi Cubase instaliran, pa ako ima neka greska neka me neko ispravi. Pozdrav
![]() |
#3 |
Početnik forumacije!
![]() |
![]()
Sad sam probao ali ne mogu da otvorim bubanj traku.
Kad pokrenem program i kada mi izadje ono sta hocu da otvorim kod mene stoji samo empty. ja kliknem na to i na ok i onda posle kliknem na project ( posto tamo ima neka opcija ADD TRACK) i tu pokusavam da nadjem ali nikako ne nalazim drum track ili tako nesto... ![]() Dodato: nisam video drugi tvoj post. Uradim ja sve tako, ali posle mi se bubnjevi ne cuju dobro nego kao igracka ![]() sta mi treba da bi mi se culi kao pravi a ne ovako ko da slusam karaoke ![]() Promijenjeno od buonggiorno (24.08.2009 u 00:32 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Početnik forumacije!
![]() |
![]()
Izvinjavam se na duoble post, resio sam problem
![]() juce sam skinuo cubase ne snalazim se jos toliko dobro u njemu ![]() hvala skoricnik-u na pomoci pozdrav svima ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Veliki prijatelj foruma
Registrovan/a dana: 05.03.2009
Mjesto: BEC, Kucevo
Godina: 52
Downloads: 230
Uploads: 24
Rekao HVALA: 39
Zahvalili mu 60 puta u 56 Postova
Instrumenti: S910, MU50, W7, JV1010
Interesi: muzika, pc-igrice
![]() |
![]()
ciao bungiorno
druze tebi treba audiokartica i ako imas sanse da barem malo jos dodas memoriju u kompu i to bi ti bila pomoc ... al najvaznije ti je ta audiokartica, koja oduzima kompi rad i koristi bolje audiochipove nego taj na motherbordu ... pogledaj u netu: audio-midi interface tip za kasnije: kad budes skidao free vsti-instrumente, ubacis ih u folder za vst instruments i kad koristis drugi put sx3 pogledas u vstinstruments (F11) i tu se pojavi nov vst ... |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Vredan član društva
|
![]()
Koliko sam mogao da primjetim u midi out(u lijevom uglu altna traka) ti mora stajati lm7 a ne microsoft vegetable...Znaci kad odaberes u f11 vst inst. isti pronadjes u midi out i odaberes ga.I onda imas zvuk sa vst koji si odabrao.A Grandia je u pravu,za Cubase moras imati neku pci ili externu zvucnu kartu,jer je patnja tako raditi u njemu.Govorim ti ovo i iz licnog iskustva,jedno vrijeme mi se Cubase i zgadio (dok nisam kupio zvucnu kartu).Sada striktno radim u Cubase+Reason,nista ti bolje ne treba na svijetu.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Odomaćeni član
|
![]()
Poslab ti je racunar da bi radio sa Cubase.Samo za Cubase ti treba vise od 1GB RAM plus sto vuku vst instrumenti,efekti.Treba ti bolja i zvucna karta i bolji i brzi procesor inace na ovu konfiguraciju ima da se namucis samo tako.Ima da ti zakiva Cubase svaki cas.
Dodato: kada otvoris midi traku moras da u njoj izaberes taj VST instrument da bi ti radio u toj traci pa imas drum map gde ukucavas udarce bubnja,dinamiku itd. Promijenjeno od zsimonovic (08.10.2009 u 21:56 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Veteran
|
![]()
Nije slab kompijuter,evo podataka koji oni preporučuju za rad s Cubase SX3:
Windows XP Home or XP Professional Intel/AMD processor 1.4 GHz minimum 512 MB RAM DVD drive required for installation Windows MME compatible audio hardware is required (ASIO compatible audio hardware required for low-latency operation). USB port required for Steinberg Key (copy protection device)* Internet connection required for license activation I ja imam jedan takav komp te konf. i radi odlično....jedino je kolegi audio kartica slabija
1.Mrzim žicaroše i razne oblike žicanja!!! 2. 3.Nemoguće želje ispunjavam odmah,a za čuda mi treba malo vremena. Promijenjeno od vingula (08.10.2009 u 22:00 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 27.07.2006
Godina: 40
Downloads: 598
Rekao HVALA: 8
Zahvalili mu 3 puta u 3 Postova
![]() |
![]()
Druze gde ti sa ljeve strane OUT pise tu odaberi da ti pise LM7 i stavi na CHN 1 i ondak imaces taj zvuk bubnja..koji zelis.. Svaki drugi VST koji dodas stavi na CHN 1
Ja ti preporucujem da uzmes sebi EMU 0404 ja imam je i prezadovoljan sam.. Pozdrav, |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Vredan član društva
|
![]()
A mozes i da uzmes yamaha n12 mixer sa zvucnom karticom,vezes ga fire wire vezom na pc,i dobio si mini studio,a mozes da ga koristis i kao hd snimac(za zive svirke).Dobijes i Cubase ai4 uz mixer.Ja sam ovo uzeo prije par mjeseci i prezadovoljan sam,radi kao ludo.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
|
|