|
|
Muzički Software Sve što Vas zanima o radu sa nekim muzičkim programom koji nema sopstveni podforum... |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
![]() |
#1 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 20.08.2009
Downloads: 20
Uploads: 5
Rekao HVALA: 1
Zahvaljeno 1 puta u 1 Postu
![]() |
![]()
Pozdrav!
Nakon 2 sata pretraživanja i čitanja ovog foruma, odlučio sam, da otvorim novu temu i da postavim pitanje koje mi zadaje glavobolju več duže vreme: Dakle, imam hrpu midi fajlova koji nisu pravilno dužinski podešeni. Da objasnim: Ako ubacim midi u cakewalk program, primečujem , da je midi u svakom taktu " prekratak" za 1/16 takta. I tako svaki sledeči takt po 1/16.To znači, da je nakon 16 taktova takav midi "prekratak" za ceo 1 takt. E sad, kako taj midi prepraviti, da bude pravilno taktovno podešen, da bi iz njega u One man band programu mogao napraviti stajl za Yamahu?? Nadam se,da razumete moje pitanje, jer mi SH jezik nije jača strana. Pozdrav iz Slovenije Bogdan |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 07.05.2007
Mjesto: Hrvatska
Godina: 45
Downloads: 378
Uploads: 20
Rekao HVALA: 8
Zahvalili mu 5 puta u 2 Postova
Instrumenti: Yamaha Tyros
![]() |
![]()
ti imaš jedan problem koji je namjerno ili slučajno napravljen na način da je midi pušten kroz jednu klavijaturu i sniman u drugu sa različitim tempom, odnosno dva uređaja nisu bila sinkronizirana. Čuo sam da neki programi to mogu "zeznuti" radi zaštite od kopiranja i korištenja npr. za izradu styla.
Ali ti može popraviti tih par taktova u tom programu i napraviti style... |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 22.11.2008
Mjesto: Austrija
Downloads: 1181
Uploads: 72
Rekao HVALA: 13
Zahvalili mu 89 puta u 85 Postova
Instrumenti: Yamaha Tyros3
Interesi: Bike i Muzika neprofesionalno
![]() |
![]()
@barni
Da li bi kratko opisao kako se to ispravlja u styleovima ? Posto jos ovako nesto nisam cuo...ako snimim midi file ...nece se menjati brzina ako taj isti pustam na drugoj klavijaturi a jos manje da ce da ,,guta,,taktove. Samo u pet recenica opisi koji je program i kako se radi...i mene interesuje . Hvala Promijenjeno od gega (10.10.2010 u 15:57 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Banovan!
![]() |
![]()
što se tiče ispravljanja nisam mislio na stylove nego na squencer program. U njemu se složi tih par taktova koji ti trebaju za ritam. Jer ionako za izradu styla ne trebaš cijeli midi. A što se tiče primjera skini neki DEMO midi (ako se ne varam svojevremeno je HitBit tako štitio svoje demo verzije pjesama) od neke profi stranice.
E sad kako namjerno napraviti da kasni ili prethodi midi. Vrlo jednostavno, pusti neku pjesmu kroz synth i snimi je u sequencer program direktno sve kanale. Što će se dogoditi ako nije isti tempo na oba uređaja? pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 22.11.2008
Mjesto: Austrija
Downloads: 1181
Uploads: 72
Rekao HVALA: 13
Zahvalili mu 89 puta u 85 Postova
Instrumenti: Yamaha Tyros3
Interesi: Bike i Muzika neprofesionalno
![]() |
![]()
,,kroz jednu klavijaturu i sniman u drugu sa različitim tempom,,
Ako snimim midi na kljavi 1 u bilo kom tempu...taj isti midi pustam na drugoj klavijaturi,cuce se u tempu u kojem je snimljen taj midi,jedino ako ti promenis brzinu na ovoj drugoj klavijaturi na kojoj zelis preslusati. Zato nisam bas razumeo to sa sinhronizacijom. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Veliki prijatelj foruma
Registrovan/a dana: 05.03.2009
Mjesto: BEC, Kucevo
Godina: 52
Downloads: 230
Uploads: 24
Rekao HVALA: 39
Zahvalili mu 60 puta u 56 Postova
Instrumenti: S910, MU50, W7, JV1010
Interesi: muzika, pc-igrice
![]() |
![]()
ne znam kako je to na cakewalk al u cubaseu imas opciju da biras dal ce sinhrnizacija tempa CLOCK da bude interni (kompa) il externi (aranzer, ritammashina itd...)
mozda je to stvarno razlog tog skracenog midifajla - nisam siguran ![]() ja bi pokusao ovo: otvoris tu traku il te trake koje su "skracene" u cakewalk editor i tu sa mishom tj. olovkom nacrtas na kraj tog delica neki midi-event i brises ga opet ... normalno bi trebao ritam da postane opet ritmicki/vremenski korektan ... ![]()
![]() |
#7 |
Banovan!
![]() |
![]()
cakewalk ima isti princip clocka. Problem je u tome što pjesma radi na svim playerim i klavijaturama OK. Znači i kad se u pjesmi mijenja tempo na brže, sve se čuje OK, jedino što na ekranu playera tada ne dolazi do promjene tempa. To je onda uzrok da pjesme nije jednostavno editirati i koristiti ih za style. Zbog toga je onda takvu pjesmu puno kompliciranije i dugotrajnije ispravljati nego napraviti novu.
uglavnom sve se svodi na to da je popravljanje takvog nečeg gubitak vremena... posebno kad ima promjene tempa pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
|
|